Nadat bitcoin (BTC) de afgelopen dagen flink is gecorrigeerd en er hoge volatiliteit te zien is op de markt, zijn er een hoop nieuwe kansen voor beleggers. Tijdens een dergelijke correctie blijft het echter altijd de vraag wanneer het beste moment is om in te stappen. John Kolovos, hoofd technisch strategist bij Macro Risk Advisors, laat in een interview met Bloomberg weten wat hij zou doen in de huidige situatie.

Bitcoin laat al een tijdje grote volatiliteit zien nadat de koers flink corrigeerde. Volgens Kolovos biedt dit echter grote kansen. In het interview zei Kolovos onder meer:

“Mijn gevoel zegt begin met zoeken naar stabilisatie van bitcoin tussen $9.000 – $8.500, dichter bij de $8.500 waarschijnlijk, vanaf daar zal de uptrend waarschijnlijk hervatten in de richting van de oude hoogtepunten. Ik stop zelf rond de $8.000”

Kolovos denkt dus dat bitcoin na deze correctie kan gaan herstellen om vervolgens richting de $20.000 te stijgen, de all-time high (ATH) die bitcoin in december 2017 wist te bereiken. Kortom, de analist ziet grote kansen.

Een andere bekende analist, Josh Rager, verwacht ook mooie kansen. In een tweet kijkt hij terug op eerdere correcties die de bitcoin koers in de geschiedenis liet zien. Hij schreef in die tweet:

“Waarom het loont om tijdens pullbacks te kopen

Ik onderzocht eerder hoe Bitcoin tijdens de laatste uptrend vaak 30%+ pullbacks zag

Maar we hebben niet besproken hoe het kopen van deze pullbacks vruchten kan afwerpen

De gemiddelde winst na een pullback van 30%+ was meer dan 153% winst tot de volgende sterke pullback.”

Ook al laat bitcoin negatieve prijsbewegingen zien, de richting van de koers voor de lange termijn blijft omhoog. Pullbacks van 30% of meer zijn daarnaast de normaalste zaak van de wereld voor bitcoin investeerders. De cryptocurrency staat er namelijk om bekend een hoge volatiliteit te laten zien. Hoge volatiliteit betekent grote kansen, echter betekent het ook grote risico’s.