Steeds meer bitcoin wallets bezitten meer dan een hele bitcoin (BTC). Dit blijkt uit verschillende statistieken. Hiermee kan worden aangetoond dat handelaren en gebruikers van de cryptocurrency nog steeds aan het accumuleren zijn, ondanks de ver teruggezakte koersen sinds eind 2017.

Op dit moment zouden zo’n 732.982 bitcoin adressen meer dan een hele bitcoin in hun wallet hebben staan. En zoals te zien op de grafiek zit er een stijgende lijn in dit aantal. Deze stijgende lijn zal zich in de komende periode naar verwachting voort gaan zetten gezien de stijgende bitcoin prijs.

Naast het stijgende aantal adressen dat meer dan 1 BTC op hun wallet hebben staan, stijgt ook het aantal cryptocurrency wallets in zijn algemeen. Steeds meer wallets worden aangemaakt door zowel handelaren die in bitcoin willen investeren, of gebruikers die de cryptocurrency willen gebruiken als betalingsmiddel.

De host van Crypto Trader, een programma dat op CNBC wordt uitgezonden, benadrukt dat het opvallend is dat gebruikers zich niets lijken aan de trekken van de zogenoemde crypto-winter:

“De prijsdaling heeft nieuwe gebruikers er niet van weerhouden om de markt te betreden. 2M BTC-wallets sinds september, veel van hen zijn institutioneel. Laat de prijzen je niet voor de gek houden.”

Al met al is het een sterk signaal dat het aantal adressen blijft toenemen aangezien dit erop wijst dat de adoptie van de technologie en de cryptocurrency steeds verder groeit. Dit zal op de langere termijn naar verwachting een positief effect gaan hebben op de bitcoin koers.