Het aantal adressen op het bitcoin (BTC) netwerk heeft een nieuwe all-time high bereikt. Dat viel als eerst analist Alex Thorn op, die melding ervan deed op 6 december:

“Het totale aantal bitcoin-adressen dat BTC bevat, heeft een all-time high bereikt van 28,39 miljoen adressen en overtreft de vorige ATH van 28,38 miljoen, bereikt op 10 januari 2018.”

Aldus Thorn, die de gegevens van Coinmetrics heeft geplukt. Op de grafiek is te zien dat het aantal adressen, met minimaal 1 satoshi, na de piek hard achteruit ging in 2018. Dat is te verklaren door de enorme hoeveelheid mensen die hun BTC in die tijd verkochten. Sinds 2019 is er weer een behoorlijke stijging te zien en inmiddels is het voormalig ATH weer ingehaald.

Thorn geeft wel een kanttekening bij de cijfers. Het is namelijk moeilijk in te schatten welke hoeveelheid van de adressen door een of meerdere individuen gebruikt wordt en hoeveel wallets er aan gekoppeld zijn.

Toch is Thorn van mening dat dit een van de beste methoden is om de groeiende adoptie van bitcoin te meten. Er is zelfs een grote kans dat het onderschatting is, omdat veel gebruikers hun bitcoin vastzetten op cryptocurrency-exchanges:

Timothy Peterson, financieel adviseur van Cane Island Alternative Advisors, vergelijkt het groeiend aantal BTC-adressen met de koers van bitcoin. Hij voorspelt daarmee een nieuwe bodem voor de koers in twee weken tijd:

Ook Willy Woo, een bekend blockchain-analist op Twitter, meldt 7 december dat een nieuwe bodem voor de koers van bitcoin in zicht is. Hij zegt dat het on-chain momentum kruist in een bullish territorium op zijn indicator, al zegt hij niet te mogen verklappen welke dat is:

Onlangs had bitcoin al een ander nieuw record geplaatst. Het netwerk zag op 4 december het hoogste transactievolume per uur ooit.