Later vandaag gaat de United States Marshals Service (USMS), een Amerikaanse federale politieorganisatie, meer dan 4.000 bitcoins (BTC) veilen. Het is de eerste keer dat een dergelijke veiling wordt gehouden sinds eind 2018.

Het gaat in totaal om 4.041,58 BTC ter waarde van zo’n $40 miljoen. Participanten kunnen op verschillende setjes bieden. Er zullen 5 van 500 BTC zijn, 10 van 100 BTC en 10 van 50 BTC. De overige 41,58 BTC wordt apart geveild.

De BTC waren door de USMS inbeslaggenomen uit verschillende rechtszaken, zowel federaal als civiel. Om mee te doen moest men zich registreren bij de USMS voor woensdag 12 februari. Tevens is het niet voor iedereen toegankelijk, participanten moesten van te voren eerst $200.000 deponeren.

Tim Draper, een bekende miljardair en bitcoin-bull, had op deze manier zijn grote hoeveelheid aan bitcoin verworven. Hij kocht in 2014 maar liefst 30.000 BTC in een dergelijke veiling. Het is niet bekend hoeveel hij er toen voor betaalde, maar vandaag de dag zouden ze rond $300 miljoen waard zijn.

Deze veiling is wellicht interessant omdat dergelijke veilingen in het verleden samenvielen met zogenaamde flash crashes in de markt. Crypto-handelaar Trade or Die waarschuwde er al vorige week voor, maar gaf tevens aan dat de dip ook een mooi koopmoment kan zijn:

Toevallig valt de veiling ook samen met het feit dat een zogenaamde ‘golden cross’ vandaag te zien is op de koersgrafiek van bitcoin. Dat houdt in dat de 50-dagen moving average (MA) de 200-dagen MA heeft doorkruist. Toen dit vorig jaar gebeurde steeg de koers met ongeveer 160% naar zijn jaarlijks hoogtepunt. Of dat ditmaal weer het geval zal zijn en wat de impact van de veiling zal zijn is nog te vroeg om te zeggen, maar het zal spannend worden.