Wilsons Auctions, het grootste veilinghuis van het Verenigd Koninkrijk, gaat bitcoins (BTC) ter waarde van $1250.000 veilen. Dat kondigt het veilinghuis op 6 maart aan middels een persbericht.

De bitcoin werd door de Belgische autoriteiten in beslaggenomen uit verschillende strafzaken. Het is niet de eerste keer dat Wilson Auctions inbeslaggenomen cryptocurrencies van de Belgische autoriteiten veilt.

Eind vorige maand werden nog 315 tokens verkocht op deze manier. Toen ging het om 105 bitcoin tokens, 105 bitcoin cash tokens en 105 bitcoin gold (BTG) tokens. Participanten uit meer dan 90 landen deden aan deze veiling mee. Kort daarvoor verkocht het veilinghuis nog door de Britse overheid inbeslaggenomen monero (XMR).

Het is wel de eerste veiling met inbeslaggenomen cryptocurrencies die gehouden wordt in Ierland. Naast bitcoin zit er ook weer bitcoin cash en bitcoin gold erbij. De veiling wordt gehouden op 24 maart, er is geen minimum bedrag vastgesteld voor de bitcoin.

Mark Woods, executive bij Wilsons Auctions, zegt dat hij verheugd is om deze veiling te houden:

“Wilsons Auctions is verheugd zijn volgende veiling van inbeslaggenomen bitcoin te houden, temeer omdat dit de eerste in zijn soort in Ierland zal zijn.

Het formaat is populair gebleken bij onze klanten, die online kunnen bieden en cryptocurrency kopen bij een gevestigd en vertrouwd veilinghuis in plaats van online exchanges te gebruiken, wat een riskant en ontmoedigend proces kan zijn.

We bieden begeleiding gedurende het hele proces, wat betekent dat zowel nieuwkomers in de wereld van cryptocurrency als ervaren beleggers allemaal kunnen deelnemen aan een gelijk speelveld.”

Vorige maand werd er nog in de Verenigde Staten 4.000 bitcoins ter waarde van $40 miljoen geveild door de United States Marshals Service (USMS).