Gisteren was te zien dat bitcoin (BTC) de 200-dagen Moving Average (MA) kon doorbreken en vervolgens boven de $9.000 terechtkwam. Daar ondervond de koers aanzienlijk weerstand waarbij ook de Relative Strength Index (RSI) op de lagere tijdsframes overbought raakte. Na een periode van zijwaarts handelen kon de bitcoin koers echter uiteindelijk verder doorbreken.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.345 op cryptocurrency-exchange Coinbase nadat BTC kon versnellen boven de $9.000. Bij de weerstandszone rondom $9.000 zakte bitcoin gisteren aanvankelijk nog wel een aantal keer terug onder de $9.000. Afgelopen nacht kon bitcoin echter uitbreken, met een versnelling naar de volgende weerstand tot gevolg.

Zoals verwacht vormt de $9.400 nu weerstand. Sinds 12 uur gisternacht handelt bitcoin hier vlak onder in zijwaartse richting. Noemenswaardig is het feit dat bitcoin zich voor het laatst in november 2019 in dit prijsgebied bevond.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de RSI na het bereiken van de $9.000 overbought raakte. Na een aantal uren van zijwaarts handelen kon de RSI weer terug uit het overbought-gebied zakken waarna de koers meteen een nieuwe stijging inzette. Op dit moment bevindt de RSI zich opnieuw in het overbought-gebied waarmee een consolidatie of correctie mogelijk blijven. Het bull cross op de Moving Average Convergence Divergence (MACD) blijft daarnaast intact.

Gisteren was al te zien dat de MACD op de dagelijkse grafiek een bull cross vormde. Na de recente stijging is dit bull cross bevestigd. De RSI bevindt zich daarnaast stevig in de bullish-zone, maar nadert met een niveau van op dit moment 68 wel het overbought-gebied.

Op dit moment is de $9.400 het eerstvolgende obstakel. Bij een doorbraak ligt de volgende belangrijke weerstand bij $9.800. Mocht BTC iets terugzakken vanaf het huidige prijsniveau dan kan de $9.000 eventueel steun bieden.