Eergisteren was te zien hoe bitcoin (BTC) even dipte om vervolgens weer te kunnen herstellen. Gisteren vond er opnieuw een vergelijkbare dip plaats die de bitcoin koers dit keer nog verder omlaag bracht. Weer kon BTC echter herstellen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.258 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Sinds de eerdere dip zat bitcoin in een lichte neerwaartse trend. Gisteravond versnelde de koers plotseling en werd een low bereikt van $5.853. Daar werd vervolgens support gevonden en kon bitcoin een mooie bounce maken. Hiermee is de koers weer boven de steun bij $6.200 terecht gekomen.

Dankzij die bounce zijn er op de 4-uurs grafiek mogelijk twee bullish signalen te zien. De Relative Strength Index (RSI) staat op 50 en staat op het punt hier doorheen te breken. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) staat daarnaast op het punt om een bull cross te vormen. Beide kunnen als bullish signalen geïnterpreteerd worden.

Het is echter vooralsnog alleen op de lagere tijdsframes waarop deze bullish signalen te zien zijn. Op de dagelijkse grafiek bevindt de RSI zich namelijk nog op 44 na de afgelopen dagen in een neerwaartse trend te hebben gezeten. De MACD toont sinds 27 maart een afnemend opwaarts momentum. Daarbij moet gezegd worden dat het handelsvolume sinds 12 maart gestaag is afgenomen en zich nu weer op het niveau bevindt van voor de crash die door de situatie omtrent het coronavirus werd veroorzaakt.

Voor de korte termijn kan de BTC koers weerstand ondervinden bij $6.400, waar op dit moment ook de 100-uren Moving Average (MA) zich bevindt. Mocht bitcoin opnieuw terugzakken dan kunnen de $6.200 en daaronder de $5.900 steun bieden. Nog steeds moet men rekening houden met de situatie waarin de wereld zich bevindt. Zo kunnen ontwikkelingen op de traditionele beurzen wereldwijd voor grote bewegingen zorgen zoals we die op 12 maart zagen.