Een van ‘s werelds grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, Binance, kreeg op 22 mei te maken met lag. Als gevolg van de lag klaagden gebruikers dat ze niet in cryptocurrency konden handelen op het platform. De oorzaak van de lag zou naar verluidt liggen bij het hoge transactievolume dat de exchange onlangs ervaarde.

De CEO van de exchange, Changpeng Zhao (CZ), verklaarde de oorzaak van het probleem op Twitter. Hij geeft aan dat het aantal transacties, en niet de grootte van deze transacties, enorm hoog was. Het transactievolume was zelfs hoger dan de periode waarin bitcoin (BTC) de $20.000 aan wist te tikken:

Ondanks het feit dat dit een positief probleem is voor Binance zelf is het wat minder goed nieuws voor de gebruikers van de exchange. Reguliere handelaren zouden gedurende een aantal uren bepaalde transacties niet kunnen annuleren. Daarbij zou cryptocurrency verloren zijn gegaan:

Traders die met een API handelen en gebruik maken van bots en software hadden geen last van de lag. De investeerders die wel last hadden van de lag worden waarschijnlijk niet gecompenseerd voor eventuele schade als gevolg van de lag.

De problemen die zich op 22 mei voordeden zijn volgens CZ op dit moment weer helemaal opgelost. De precieze reden van het plotseling sterk toegenomen transactievolume is niet bekend.

Een aantal weken geleden leed Binance nog grote schade als gevolg van een grote hack. Hackers wisten zo’n 7.000BTC te stelen van verschillende hot wallets van de exchange. Nadat de exchange voor een week lang beperkt te gebruiken was en na het uitvoeren van een grote update is Binance weer volledig te gebruiken door Binance-traders.