XUMM, een nieuw betaalplatform en wallet voor de XRP-ledger, heeft afgelopen week een publieke betaversie gelanceerd. XUMM is nu beschikbaar op Google Play en de Apple Appstore.

De nieuwe app maakt het voor gebruikers gemakkelijk om hun XRP en fiatvaluta op te slaan en te besteden op de gedecentraliseerde exchange van de XRP-ledger.

Het team van XRPL Labs heeft XUMM ontwikkeld. Wietse Wind, CEO van XRPL Labs, noemt de volgende functionaliteit op van het platform:

โ€œPeer-to-peer-betalingen, retailbetalingen, geรฏnitieerd door de retailer, e-commerce-betalingen, een wallet voor de XRPL, met ondersteuning voor meerdere valuta’s. Een veilige en gebruiksvriendelijke integratie met XRPL-apps van derden voor onder andere multi-signature, handel, gebruikersidentificatie, enz.โ€

Men moet rekening houden dat hier nog om een betaversie gaat. XRPL Labs ziet graag mensen hun nieuwe platform testen, maar waarschuwt wel voor het volgende:

โ€œHoewel we het enorm op prijs zouden stellen als je deelneemt aan de bรจta en ons input geeft, zullen er zeker dingen zijn die we nog moeten oplossen. We vragen u om voorzichtig te werk te gaan. Als je van plan bent om XRP of een IOU te en/of te verzenden met de XUMM Beta-app, zorg er dan voor dat je dit doet met een account met slechts beperkte bedragen.โ€

De app is geen opslagdienst, gebruikers zijn zelf verantwoordelijk voor het opslaan van hun keys. XPR Labs biedt geen verzekering en kan geen verloren fondsen herstellen:

โ€œ[De app] is erg veilig omdat we veel tijd, energie en kennis hebben geรฏnvesteerd in het bouwen van deze app. Het staat echter op het grootboek, u houdt zelf uw keys vast en het [systeem] is alleen zo veilig als u uw keys veilig opbergt en uw apparaat veilig houdt.

Er is geen verzekering en we kunnen uw geld niet aanraken of terugvorderen.โ€

Wind meldt dat de betaversie van de app al bijna 3.000 gebruikers had 12 uur na lancering:

Artuo Portilla, voormalig manger bij XRPcenter, is verbaasd over hoe makkelijk de app te gebruiken is: