Het Britse TransferGo is naar verluidt van plan om een product van Ripple te gaan gebruiken voor het doen van internationale betalingen. Hierbij zou het bedrijf gebruik gaan maken van XRP. Dit meldt Ripple in een op 25 november verschenen blogartikel.

Al in 2018 ging TransferGo de samenwerking aan met Ripple. Toen voegde het zich bij RippleNet, een netwerk van banken en bedrijven. Transacties via dit netwerk worden snel verwerkt, echter is het gebruik van de XRP-cryptocurrency geen vereiste. TransferGo gebruikte het netwerk vooral om overboekingen naar India te kunnen faciliteren. 

TransferGo wil nu Ripple’s On-Demand Liquidity (ODL), voorheen bekend als xRapid, gaan gebruiken. Hierbij zal het bedrijf dus wel XRP gaan gebruiken. TransferGo wil het vooral gaan gebruiken om transacties tussen Europa en India te faciliteren. De CEO van het bedrijf, Daumantas Dvilinskas zei het volgende over de overstap naar ODL:

“Nadat we ons Ripple-portaal in India hadden gelanceerd, konden we binnen enkele minuten geld overmaken. Onze Britse klanten zijn tweede en derde generatie Indiërs die geld naar familie en vrienden in India sturen om hen te helpen bij het betalen van energierekeningen en het dekken van de opleidingskosten.

Met TransferGo kunnen die ontvangers die koopkracht zo snel mogelijk krijgen. Ripple geeft ons een voorsprong op de concurrentie in India, de grootste internationale grensoverschrijdende overmakingsmarkt, en vandaag verplaatsen we meer dan een paar miljoen pond per jaar.”

Nu worden overboekingen binnen 7 minuten verwerkt, wat razendsnel is in vergelijking met traditionele banktransacties. Toch verwacht Dviliskas dat dit te traag zal zijn voor 2020, waardoor het bedrijf de overstap dus overweegt te maken. Bovendien is het bedrijf van plan zijn activiteiten verder uit te breiden en de markten van Zuidoost-Azië, Afrika en Latijns Amerika binnen te stappen.

Ripple’s XRP vond onlangs support bij de $0,2000. Bij doorbraak van deze support zou een verdere versnelling naar beneden kunnen plaatsvinden. Tot nu toe lijkt deze support het echter nog te houden. XRP is op het moment van schrijven $0,2198 waard.