Uit een update van Ripple blijkt dat de samenwerking tussen het fintech-bedrijf en het Zuid-Koreaanse Coinme bijzonder goed verloopt. Coinme biedt overboekingsdiensten aan met behulp van Ripple’s RippleNet-netwerk. 

Sinds 2018 werken de twee bedrijven samen. Coinme Transfer biedt internationale overboekingen aan in een markt die behoorlijk belangrijk is voor Ripple. Zo beschrijft Ripple:

“Korea heeft een grote bilaterale overmakingsstroom ten opzichte van zijn bevolking. Volgens de Wereldbank staat het land op de 11e plaats in internationale overmakingen met een totaal van ongeveer $33 miljard, maar op de 28e qua bevolkingsomvang.”

Sinds de samenwerking zou Coinme zijn volume elke maand met 50 procent hebben zien groeien. Daarnaast zou 80 procent van de klanten terugkerend zijn, aldus Ripple. De samenwerking tussen Ripple en Coinme lijkt daarom goede resultaten op te leveren voor de twee.

Coinme maakt gebruik van RippleNet. Dit is een netwerk van betalingsverwerkers die middels Ripple’s technologie snelle en goedkope betalingen faciliteren. Alle netwerkdeelnemers verwerken transacties van elkaar waarmee internationale betalingen snel worden verwerkt.

Ripple heeft ondertussen al honderden leden geworven. Onlangs nog werd bekend gemaakt dat Ripple de samenwerking aan is gegaan met het Europese Azimo, tevens een betalingsverwerker. Azimo zal Ripple’s ODL-oplossing gaan inzetten voor overboekingen naar de Fillipijnen.

In ander nieuws liet Ripple CTO David Schwartz weten aan interessante functies te werken voor de XRP Ledger. Zo zouden onder andere stablecoins op de ledger uitgegeven kunnen gaan worden. Wanneer deze functies het daglicht zullen gaan zien is vooralsnog onduidelijk.