Met het Swell-evenement van Ripple dat dichterbij komt, verwachten een aantal traders dat de XRP-prijs wel eens flink kan gaan stijgen in aanloop naar dit evenement. Dit deed de XRP koers namelijk al vaker in aanloop naar de edities van de voorgaande jaren. 

Swell zal op 7 en 8 november plaatsvinden. Tijdens dit evenement brengt Ripple vooraanstaande figuren uit de financiële en bankensector bij elkaar. Daarnaast zullen ook beleidsmakers aanwezig zijn tijdens het evenement. Op de website legt Ripple uit:

“Swell, georganiseerd door Ripple, brengt ’s werelds meest vertrouwde stemmen op het gebied van financiële diensten, betalingen, technologie en beleid samen om de realiteit te delen van wat er zich vandaag in wereldwijde betalingen ontvouwt – en waarom het ertoe doet.”

Opvallend is dat Ripple dit jaar ook leden uit de XRP-community uitnodigt voor het evenement. Er doen daarom de geruchten dat Ripple van plan is iets groots aan te kondigen. Wat het bedrijf aan zou kunnen gaan kondigen is op dit moment echter niet duidelijk.

Verdere anticiperen traders op een mogelijke prijsstijging van XRP in aanloop naar Swell. De vorige jaren steeg XRP namelijk sterk in waarde als gevolg van de hype rondom het evenement. Zo steeg de prijs in 2017 ruim 115% en in 2018 zelfs met 220%. Daarnaast zijn er nog andere indicatoren die een mogelijke XRP stijging aantonen.

Of de prijs net zo gaat reageren als XRP in 2017 en 2018 blijft nog maar de vraag. De meeste cryptocurrencies consolideren op dit moment en de afgelopen periode waren er maar weinig grote prijsbewegingen op de markt.