David Schwartz, CTO van Ripple, meldt op Twitter dat het onmogelijk is om zomaar meer nieuwe XRP (XRP) tokens te creëren. Tevens is het onmogelijk om zomaar de XRP tokens die het bedrijf in zijn escrow-rekening heeft zitten te vernietigen.

“Er is geen mechanisme in de software om XRP te maken en er zijn beveiligingen om te voorkomen dat het door een bug of truc wordt gecreëerd. Er is geen bevriezing of vergrendeling voor de XRP van anderen, omdat niemand recht zou hebben op die mogelijkheid. Je kunt eenvoudig je eigen XRP vergrendelen of vernietigen als je dat wilt.”

Aldus Schwartz. Op een volgende vraag zei hij dat het vernietigen van XRP in de escrow alleen mogelijk zou zijn met behulp van een hard fork, maar daarvoor moet vrijwel het hele netwerk het eens over zijn:

“Nee. Servers tellen het aantal validators dat hiermee akkoord gaat. Dus dergelijke validators zouden gewoon als oneens tellen, en mogelijk het netwerk stoppen als te veel van hen dit deden.

Het wijzigen van de regels of het werken buiten de afgesproken regels is in feite een hard fork. Dat vereist dat iedereen die aan de kant van de fork wil staan met de nieuwe regels zijn code moet wijzigen.”

Uit gerelateerd nieuws blijkt dat Ripple op zoek is naar nieuwe medewerkers. Het bedrijf heeft een hele reeks nieuwe vacatures gepubliceerd de afgelopen dagen op LinkedIn.

Een aantal van deze vacatures zijn gericht op de verdere ontwikkeling van de XRP cryptocurrency. Daarnaast zijn een aantal gericht op het verbeteren van de on-demand liquidity (ODL) oplossing van Ripple dat XRP gebruikt voor grensoverschrijdende afwikkelingen.

De XRP-community staat berucht om zijn regelmatige vijandige houding. Tiffany Hayden, een bekende voormalige XRP-fan, meldt 9 maart op Twitter dat zij al haar XRP heeft verkocht. Ze zou namelijk te vaak het doelwit zijn geweest van vijandigheid uit de XRP-gemeenschap.