Volgens Brad Garlinghouse wordt Ripple de Amazon van de cryptocurrency industrie. De CEO van Ripple, sprak onlangs met interviewster Julia Chatterley van CNN over XRP (XRP), de aankomende IPO en de toekomst van zijn bedrijf.

2020

Garlinghouse meldt dat 2019 een geweldig jaar was voor Ripple. Volgens hem wordt nu eindelijk de overgang gemaakt van een speculatieve markt naar een markt die door “utility” wordt aangedreven. Volgens de CEO wordt 2020 een zeer belangrijk jaar doordat er eindelijk meer duidelijk zal zijn omtrent de regelgeving in de markt.

Verder meldt hij dat er vorig jaar nog veel onbegrip omtrent crypto was en er met veel terughoudendheid werd gereageerd vanuit bedrijven, maar dat daar nu langzamerhand verandering in komt:

“Wat ik voornamelijk heb gedaan is toezichthouders en managers bij banken ontmoeten en uitleggen hoe crypto, en vooral XRP, gebruikt kan worden om echte problemen op te lossen.

Niet om regelgeving te omzeilen, niet om regeringen te omzeilen, en ik denk dat zodra mensen dat begrijpen, ze heel snel ontwapend raken. Het is geen slecht woord meer.”

Aldus Garlinghouse. Hij meldt dat Ripple met on-demand liquidity (ODL) $54 miljoen aan XRP verstuurd heeft vanuit de Verenigde Staten naar Mexico voor grensoverschrijdende afwikkelingen. Dat is 7,5% van al het geld dat deze richting toestroomt en een groei van 3% sinds december.

“Dit zijn gigantische industrieën die effectiever kunnen worden door gebruik te maken van nieuwe technologieën.”

Fed Coin

Chatterley vraagt wat het zou kunnen betekenen als de Verenigde Staten, net als China, ook een eigen digitale valuta gaat ontwikkelen, een zogenaamde “Fed coin.” Garlinghouse meldt dat hij denkt dat het positief zou zijn voor de industrie als centrale banken kijken naar de technologie en hoe deze technologie betalingen en de economie efficiënter kunnen maken. Tevens zegt hij dat hij ervoor open zou staan om een dergelijke CBDC te gebruiken, maar momenteel is XRP erg effectief voor grensoverschrijdende afwikkelingen.

De CEO meldt dat Ripple meer dan $15 miljard aan XRP in handen heeft. Chatterley vraagt waarom Garlinghouse dan van plan is om naar de beurs te stappen met Ripple:

“Ik denk niet dat ik ooit gezegd heb dat we naar de beurs gaan. Wat ik zei is dat ik denk dat we in 2020 IPO’s (initial public offerings) zullen zien in de blockchain-wereld. Wat ik zei was dat Ripple zeker niet de eerste zal zijn, maar ook niet de laatste.”

Amazon

Verder zegt Garlinghouse dat een IPO meer om flexibiliteit zou gaan dan om geld, de mogelijkheid om te investeren in diverse bedrijven en projecten. Vervolgens vergelijkt hij Ripple met Amazon, het gigantische e-commerce bedrijf:

“In de vroegste dagen van Amazon werd het Amazon Books genoemd. Als boekverkoper concurreerde het met Barnes & Noble en met verzamelaars.

Ripple wordt vandaag de dag gezien als een grensoverschrijdend betalingsbedrijf, wij zien onszelf als een blockchain-infrastructuurbedrijf. Het eerste wat we hebben gedaan zijn grensoverschrijdende betalingen en we willen ervoor zorgen dat we winnen in grensoverschrijdende betalingen voordat we iets nieuws doen, maar dat zullen we zeker doen.

Ik hoop dat we over 5 jaar niet alleen Amazon Books zijn, maar Amazon.”

Een winnaar

Als laatst vraagt Chatterley of het (on)nodig is dat in de crypto industrie deze gedachten hangt dat er uiteindelijk maar één winnaar kan zijn. Garlinghouse antwoordt met het volgende:

“Er zal geen één winnaar zijn in de crypto industrie, Ik geloof dat tot in de kern. Er zullen veel verschillende participanten zijn die verschillende segmenten van problemen aanpakken.

Ik kijk naar de Bitcoin (BTC) wereld en ik zie dat niet als concurrerend met wat Ripple doet, ik kijk naar de Ethereum (ETH) gemeenschap en ik zie dat niet als concurrerend met wat Ripple doet.

Ik wil ze allemaal zien stijgen. Als de marktkapitalisatie van alle assets stijgt, is dat goed voor iedereen.”