De XRP-koers heeft net als veel andere cryptocurrencies een volatiele week achter de rug. Vorige week bleek uit een aantal technische indicatoren dat een correctie tot de mogelijkheden behoorde. Op het moment van schrijven is de prijs van Ripple’s XRP (XRP) $0,2201 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Vorige week was te zien dat XRP corrigeerde na een eerdere uitbraak uit een stijgend driehoekspatroon. De correctie drukte de koers uiteindelijk terug naar de support bij $0,2000 vanaf waar XRP weer kon stijgen. Op dit moment lijkt XRP opnieuw een stijgend driehoekspatroon te handelen.

De weerstandslijn van dit patroon bevindt zich bij $0,2200, welke XRP al drie keer heeft aangetikt in de afgelopen dagen. Op dit moment bevindt XRP zich dus vlak onder dit prijsniveau. Even leek het erop dat het deze keer wel kon uitbreken maar de koers zakte opnieuw onder de $0,2200.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) in het bullish gebied staat en de afgelopen uren verder is gestegen. Op dit moment staat de RSI op 63. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) op dit tijdsframe toont daarnaast een bull cross met toenemend momentum in de afgelopen 8 uur.

Ook op de dagelijkse grafiek ziet het plaatje er relatief bullish uit. De RSI staat op 59 en stijgt al sinds 17 december gestaag. De bull cross op de MACD is nog altijd intact en toont voor vandaag een versnelling van het opwaartse momentum.

Voor nu is de weerstand bij $0,2200 belangrijk. Een doorbraak uit dit driehoekspatroon kan een versnelling richting de $0,2300 en misschien zelfs $0,2400 betekenen. Mocht XRP opnieuw terugzakken dan zou de support-lijn van het patroon mogelijk steun kunnen bieden bij ongeveer $0,2110. Zakt XRP uit het patroon dan ligt bij $0,2000 een belangrijke support.