Vorige week was te lezen dat Ripple’s XRP (XRP) flink in waarde daalde. De afgelopen week heeft XRP nog een stapje terug gedaan maar vervolgens kon de koers wel weer iets stijgen. Opvallend is dat de volatiliteit die we bijvoorbeeld bij bitcoin (BTC) zagen niet terug te zien is in de XRP koers. Op het moment van schrijven is de prijs van XRP $0,1907 op cryptocurrency-exchange Coinbase. 

4-uurs grafiek

Op dit tijdsframe is te zien dat XRP in het oversold-gebied op de Relative Strength Index (RSI) terechtkwam nadat het op 16 december naar de $0,1900 zakte. Dat was echter nog niet de low voor deze prijsbeweging, XRP zakte namelijk door deze support heen om uiteindelijk een low te vormen bij $0,1748.

Opvallend was dat de RSI juist een hogere low vormde, terwijl de prijs dus een lagere low vormde. Deze divergence kon als signaal gezien worden dat de bulls wellicht wat kracht aan het vinden waren. Niet veel later kon XRP terug boven de $0,1900 stijgen om bij $0,2013 een high neer te zetten.

De XRP koers zakte vervolgens iets terug maar zit nu wel in een lichte opwaartse trend. Op dit moment bevindt XRP zich echter vlak boven de support bij $0,1900. Mocht de koers hier opnieuw doorheen zakken dan zal de $0,1800 de eerstvolgende belangrijke support zijn. Omhoog ligt het eerste obstakel nog steeds bij $0,2000. XRP probeerde dit prijsniveau al een aantal keren te doorbreken, wat tot op heden nog niet is gelukt.

Dagelijkse grafiek

Ook op de dagelijkse grafiek is een lichte stijgende trend te zien. De RSI is uit het oversold-gebied geklommen maar bevindt zich nog steeds laag op 36 en lijkt niet verder te stijgen. Dit gegeven past in het plaatje van de neerwaartse trend waarin XRP al langere tijd zit. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) staat op het punt een bullish cross-over te maken. Dit zou een bullish signaal zijn, echter kan op basis van de RSI en de MACD samen de situatie niet als bullish bestempeld worden.