Ripple (XRP) is vandaag met bijna 7% in waarde gestegen. Het wist zowel ten opzichte van de dollar als bitcoin (BTC) flink in waarde te stijgen. 

Ten opzichte van de dollar lijkt de XRP koers boven de weerstand te zijn uitgebroken om een nieuw hoogtepunt van de afgelopen 13 dagen van $0.275 neer te zetten. Na de laatste week van september en de eerste week van oktober te hebben gevochten tegen de respectieve support-niveaus van $0,235 en $0,245, is de derde grootste cryptocurrency nu bijna 20% gestegen ten opzichte van het dieptepunt van 24 september van $0,23.

De dubbelcijferige rally wordt weerspiegeld in de prijs van XRP ten opzichte van de bitcoin prijs. In de periode tussen nu en de low van XRP ten opzichte van de dollar op 24 september is de prijs van XRP in BTC gestegen van 0,000027 naar het huidige niveau van 0,000034 – een stijging van 26%.

Historisch gezien zijn dergelijke stijgingen in de prijs van XRP het resultaat van nieuwe aankondigingen omtrent samenwerkingsverbanden van Ripple met grote financiële instellingen. Maar er zijn geen grote aankondigingen van Ripple geweest. Sommige analisten hebben betoogd dat het meer te maken heeft met het dieptepunt van XRP, wat suggereert dat de belangstelling van beleggers voor de valuta is toegenomen.

Ripple CEO Brad Garlinghouse zal later deze week verschijnen op de nieuwste podcast van Anthony Pompliano. In de 90 minuten durende opname zei Pompliano dat Brad alles deed waar hij mee instemde, inclusief het beantwoorden van de “moeilijke vragen.”