De koers van ripple (XRP) heeft de afgelopen dagen een mooie stijging laten zien nadat er vorige week al een aantal bullish signalen te zien waren op de 4-uurs en dagelijkse grafieken van cryptocurrency-exchange Coinbase. De stijging bracht XRP weer naar het weerstandsniveau bij $0,2300 welke het op 8 december testte. Op het moment van schrijven is de prijs van XRP $0,2214 op Coinbase. 

4-uurs grafiek

Vorige week waren vooral op de 4-uurs grafiek bullish signalen te zien. Zo vormde de MACD een bullish cross-over en steeg de Relative Strength Index (RSI) door de 50. Bovendien bevond XRP zich vlak onder de weerstandslijn van een symmetrisch driehoekspatroon. Een uitbraak behoorde dan ook tot een van de mogelijkheden.

Die uitbraak vond uiteindelijk op 6 december plaats. In de dagen na de uitbraak steeg de XRP koers weer richting de weerstandszone bij $0,2300 welke het eind november voor het laatst wist te testen. Tot een uitbraak boven dit prijsniveau kwam het echter niet. Na een high van $0,2329 zakte XRP weer terug. Op dit moment bevindt XRP zich vlak boven de support bij $0,2200.

Kijken we naar de technische indicatoren op de 4-uurs grafiek dan zien we dat de RSI weer door de 50 is gezakt en dat de MACD een bearish cross-over heeft gevormd, beide bearish signalen. Een stijgende trendlijn blijft nog altijd intact en zou bij verdere dalingen bij $0,2190 voor support kunnen zorgen.

Dagelijkse grafiek

Het beeld ziet er op de dagelijkse grafiek iets minder bearish uit. Zo toont de MACD nog steeds een opwaartse trend nadat het op 4 december een bullish cross-over maakte. De RSI is licht gestegen ten opzichte van vorige week en is nu 38. De RSI zit bovendien sinds eind november in een lichte opwaartse trend. 

Voor de bulls is het grootste obstakel de $0,2300, welke XRP al twee keer niet heeft kunnen doorbreken. Mocht XRP verder terugzakken dan zou de stijgende trendlijn bij de eerder genoemde $0,2190 voor support kunnen zorgen. Onder deze trendlijn ligt de eerstvolgende belangrijke support bij $0,2000.