De cryptomarkt wist de afgelopen maanden flink te groeien. Echter geldt dat niet voor alle altcoins. Ripple (XRP) wist namelijk met maar 20% te stijgen in de afgelopen drie maanden. Nu XRP ook nog eens onder de stijgende trendlijn zakt, zijn het voor XRP-traders mindere tijden. Toch is er nog hoop, ripple vormt namelijk een nieuwe stijgende trendlijn.

Op het moment dat dit artikel geschreven wordt is ripple (XRP) $0,39912 waard op cryptocurrency exchange Bitfinex. Volgens CoinMarketCap steeg de waarde van ripple over de afgelopen 24 uur met ongeveer 0,33%. Ripple handelt hiermee onder een belangrijk weerstandsniveau.

Eerder wist ripple nog een nieuwe yearly high te vestigen op $0,51. Dit prijsniveau wist het te bereiken nadat het sinds het midden van mei in een uptrend zat met grote schommelingen. Uiteindelijk vormde de ripple koers een stijgende trendlijn.

Op 27 juni begon de XRP-koers echter aan een duikvlucht. De stijgende trendlijn, die eerder meerdere malen voor support zorgde, werd gebroken. Een low werd gevormd op $0,38414. Tussen de $0,39 en $0,38 ligt een prijsgebied met veel support, al twee keer eerder wist ripple er support te vinden.

Nadat de daling tot onder de $0,39 voltooid was bleek dat de koers boven de 100- en 200-daily moving average (MA)lijnen kon blijven. Dit op zich is een bullish signaal. Mocht ripple de weerstand op $0,40 weer overwinnen dan ligt daarboven nog een weerstand op $0,42 en $0,43. Daarboven ligt weinig weerstand tot het prijsniveau van $0,46.

Support ligt op $0,39 en $0,38. Verder is er nog een stijgende trendlijn welke mogelijk op $0,3870 support kan gaan bieden.