Vorige week was te zien hoe ripple (XRP) in een neerwaartse trend zat en aan was gekomen bij de support bij $0,2400. Gezien een aantal bearish signalen was de kans aannemelijk dat de koers verder terug zou zakken. In dit artikel lees je alle ontwikkelingen omtrent de XRP-koers van de afgelopen week.

4-uurs grafiek

XRP handelde al een tijd in een neerwaartse trend en vormde daarmee een dalende trendlijn sinds begin november. Deze trendlijn duwde XRP richting de support bij $0,2400 en vervolgens $0,2300. Na een tijdje vlak boven deze support te hebben gehandeld, zakte XRP ook hier doorheen.

Een versnelling volgde waarna XRP een low vormde bij $0,2000. Daar stuiterde XRP omhoog waarmee ook de Relative Strength Index (RSI) weer uit het overbought-gebied kon kruipen. Nadat ook de MACD een bullish cross-over liet zien, begon XRP weer te stijgen. 

Na de recente stijging is XRP weer aangekomen bij de nu weerstand bij $0,2300. De RSI is de 50 doorkruist en is nu 54, een bullish signaal. Ook de MACD zit in een duidelijke uptrend. Een doorbraak door de $0,2300 kan ervoor zorgen dat XRP door stijgt, echter kan de koers weerstand tegenkomen bij de dalende trendlijn die zich op dit moment op ongeveer $0,2350 bevindt.

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek zijn nog een aantal bevestigingen nodig voordat de situatie als bullish gezien kan worden. Door de recente stijgingen is een einde gekomen aan de neerwaartse trend waar de dagelijkse RSI al een tijd in zat. De RSI is op dit moment 33. 

De MACD staat op het punt om een bullish cross-over te maken, iets wat op de 4-uurs MACD dus al is gebeurd. Mocht het XRP lukken om door de weerstand bij $0,2300 heen te drukken dan kan die bullish cross-over plaatsvinden waarmee verdere stijgingen mogelijk zullen zijn. In het geval dat dit lukt kan XRP door stijgen naar de dalende trendlijn waarboven de volgende weerstand bij $0,2400 ligt.

Onlangs maakte het overboekingsbedrijf TransferGo bekend dat het Ripple’s On-demand Liquidity (ODL) zal gaan gebruiken voor overboekingen naar India. ODL maakt gebruik van de cryptocurrency XRP waarmee het bedrijf de cryptocurrency dus zal gaan gebruiken om snelle transacties tussen India en Europa te faciliteren.