De ripple (XRP) koers is flink teruggezakt nadat de rest van de cryptomarkt, waaronder bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), ook een flinke duikvlucht maakte. Hiermee zakt XRP door de vorige week genoemde supports en ziet het plaatje er voor nu weer bearish uit. Op het moment van schrijven is de prijs van XRP $0,1971 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

4-uurs grafiek

XRP wist de weerstand bij $0,2300 op 8 december voor het laatst te testen. Sindsdien konden de bulls de koers daar niet meer naartoe drukken. Ook de stijgende trendlijn die XRP sinds eind november vormde werd gebroken. 

Na weer onder de 4-uurs 100-Moving Average (MA) terecht te zijn gekomen, daalde XRP gisteren, 16 december, met hoge snelheid terug. Gedurende de avond en nacht zakte XRP terug tot een low van precies $0,1900 op Coinbase. Kortom, de belangrijke support bij $0,2000 lijkt te zijn gebroken. 

De Relative Strenth Index (RSI) op de 4-uurs grafiek bevindt zich na de daling diep in het oversoldgebied. Alhoewel dit niet meteen betekent dat de koers zal gaan stijgen, is het mogelijk dat er voor de korte termijn enige consolidatie plaats zal vinden. De MACD toont op zijn beurt een sterk neerwaarts momentum wat tot nu toe nog niet lijkt af te nemen. 

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek ziet de recente neerwaartse beweging er iets minder dramatisch uit. Zo ligt het volume relatief gezien niet bijzonder hoog. Wel kan dit plaatje de komende uren natuurlijk behoorlijk veranderen. 

De technische indicatoren op dit tijdsframe tonen een aantal bearish signalen. Zo heeft de MACD vandaag een bearish cross-over gevormd, en is de RSI net het oversold-gebied ingedoken. De komende uren wordt mogelijk al duidelijk of de XRP koers hier stand houdt of dat de daling wordt voortgezet. 

Voor nu blijft de belangrijkste support de $0,1900, waar afgelopen nacht dus een low werd gevormd. Mochten de bulls zich alsnog kunnen herpakken dan is de $0,2000 het eerstvolgende te overwinnen obstakel.