Sinds vorige week is er weinig veranderd in de situatie waarin de ripple (XRP) koers zich bevindt. Even handelde de koers onder de support bij $0,1900 maar XRP kon daar uiteindelijk weer gemakkelijk bovenuit komen. Op het moment van schrijven is de prijs van XRP $0,1926 op cryptocurrency-exchange Coinbase. 

De koers daalde op 24 december even kort terug en vormde uiteindelijk een low bij $0,1844. Vanaf dat prijspunt kon het weer terug stijgen om opnieuw weerstand te vinden in de buurt van de $0,2000. Nu handelt XRP dus weer in de buurt van de support bij $0,1900.

4-uurs grafiek

De 4-uurs grafiek toont XRP in een stijgend driehoekspatroon. Dit is normaal gesproken een bullish patroon en kan dus eventueel een stijging veroorzaken. Dit patroon wordt gevormd doordat de lows van de koers hoger worden terwijl de highs op dezelfde hoogte gevormd worden.

De weerstandslijn van dit patroon bevindt zich ongeveer op $0,1975. De stijgende trendlijn staat op dit moment op ongeveer $0,1900. XRP bevindt zich dus nu aan de onderzijde van het patroon. De Relative Strength Index (RSI) toont daarnaast een stijgende trend sinds 17 december waarmee kan worden gesteld dat de bulls kracht aan het winnen zijn.

Het is voor nu dus belangrijk om de eerdergenoemde prijsgebieden in de gaten te houden. Mocht XRP uit kunnen breken dan ligt de eerstvolgende belangrijke weerstand bij ongeveer $0,2122. Bij $0,2082 ligt daarnaast de 4-uurs 200-Moving Average (MA).

Dagelijkse grafiek

Ook op de dagelijkse grafiek is de stijgende driehoek te zien. De RSI op dit tijdsframe is echter nog laag en staat op 39. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) vormt op zijn beurt een bullish cross-over. De komende dagen zal duidelijk worden of XRP uit het patroon kan breken en eventueel een stijging inzet als gevolg daarvan.