Net als de rest van de markt toont de koers van XRP (XRP) een daling vandaag. De tweede grootste altcoin op de markt qua marktkapitalisatie is gisterenavond met meer dan 7,5% binnen enkele minuten gedaald naar een waarde van $0,273 op het moment van schrijven.

XRP bereikte op 15 februari een jaarlijks hoogtepunt van bijna $0,35, maar is sinds het weekend weer sterk omlaag gecorrigeerd. Op 19 februari kwam de prijs weer even boven de $0,30 uit, maar begon toen aan de snelle daling van gisterenavond.

Peter Brandt, een ervaren handelaar die bekend is van het voorspellen van de grote crypto crash begin 2018, ziet een zogenaamde head and shoulders (H&S) patroon vormen op de koersgrafiek van XRP. Volgens de analist kan dit bearish patroon leiden naar nog lagere prijzen de komende tijd.

“Het zal interessant zijn om te zien of deze H&S top uitkomt. Zo ja, dan is het doel 0,2071.

Deze Tweet stelt een mogelijkheid voor. Dit is geen voorspelling.”

Aldus Brandt. Hij meldt dat een daling richting $0,2 mogelijk is als dit H&S-patroon zich doorzet. Dat zou vrijwel alle winsten die XRP dit jaar geboekt heeft van de tafel vegen. Hij benadrukt dat dit een mogelijk scenario is, maar dat deze daling van 25% niet per se hoeft plaats te vinden.

Over ether (ETH) is Brandt een stukje positiever, hij zegt dat de grootste altcoin het momenteel goed doet:

Op Twitter wordt er alom negatief gereageerd op de analyse van Brandt door fans van Ripple en XRP. Niet heel verbazingwekkend natuurlijk, niemand wil hun favoriet het slecht zien doen. Men moet wellicht rekening houden met dat het bekend is dat Brandt zelf geen grote XRP-fan is. Hij heeft in het verleden Ripple beschuldigt van marktmanipulatie.