Vorige week was te zien hoe ripple (XRP) in een stijgend driehoekspatroon handelde. Het leek er even op dat XRP aan de onderzijde van dit patroon zou uitbreken echter kon XRP uiteindelijk alsnog flink stijgen en brak het onlangs aan de bovenzijde van dit patroon uit. Op het moment van schrijven is de prijs van XRP $0,2150 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

De afgelopen week handelde XRP zijwaarts, vlak onder de weerstandszone bij $0,2000. Gisterochtend kon de koers echter flink stijgen nadat het boven deze weerstand uit kon breken.

De bulls konden XRP uiteindelijk tot een high van $0,2257 drukken, welke afgelopen nacht bereikt werd. Daar bleek de weerstand echter te sterk waardoor XRP weer iets terug is gezakt.

Net zoals bij bitcoin (BTC) past deze correctie na de snelle stijging in het plaatje die de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek schetst. De RSI kwam namelijk diep in het overbought-gebied terecht en bereikte een niveau van bijna 88.

De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont daarnaast dat het momentum van deze recente opwaartse beweging aan het afnemen is. Een periode van consolidatie of een correctie is dan ook op basis van de technische indicatoren mogelijk.

Op de dagelijkse grafiek ziet het er iets anders uit. Daar kwam de RSI niet in het overbought-gebied terecht en toont de MACD nog een versnellend momentum. De RSI staat met een niveau van 58 bovendien nog in het bullish gebied.

Op dit moment bevindt de XRP koers zich vlakbij de supportzone van $0,2150. Zakt het hier doorheen dan zal de $0,2000 nu mogelijk als belangrijke support kunnen fungeren. In de situatie dat de bulls de prijs verder omhoog weten te drukken dan is de $0,2300 het eerstvolgende obstakel.