Ripple’s netwerk zou het middel- en kleinbedrijf (MKB) kunnen helpen de internationale markt sneller en makkelijker te betreden. Dit stelt Marcus Treacher, senior vicepresident van Customer Success bij Ripple in een onlangs verschenen artike op Technative.

Volgens Treacher lopen kleinere bedrijven die de internationale markt willen betreden het risico om ten onder te gaan als gevolg van te late betalingen. Zo schrijft hij:

“De verschuiving van traditionele, grootschalige batchstromen naar betalingen met hoog volume maar lage transactiewaardes zal het MKB helpen veel sneller nieuwe markten te betreden. MKB-bedrijven zijn vaak jong en snelgroeiend, waardoor ze worden blootgesteld aan kasstroomcrises door te late betalingen van hun grotere, buitenlandse kopers.”

In andere woorden, volgens Treacher zullen er minder transacties met grote sommen geld plaatsvinden maar juist meer kleinere transacties. Ripple zou daar een rol in kunnen gaan spelen. Met XRP kan namelijk direct waarde worden verplaatst, zelfs wanneer de transactie tussen twee verschillende fiatvaluta plaatsvindt. Zo legt Treacher verder uit:

“Grensoverschrijdende betalingsdiensten zijn tegenwoordig niet ingesteld om hen (het MKB) te helpen: ze zijn traag, onveilig, gevoelig voor fouten en brengen extreem hoge kosten met zich mee. In sommige delen van de wereld zijn grensoverschrijdende diensten zelfs niet direct beschikbaar – wat allemaal een enorme druk uitoefent op de kleine balansen en levenscyclus van kasstromen van kleine organisaties.”

Treacher verwacht dan ook een mooi jaar voor diensten als Ripple:

“Het verlagen van bedrijfskosten en het MKB in staat stellen kostbaar kapitaal vrij te maken voor herinvestering zal een doorbraak betekenen. Dit zal op zijn beurt de toegang tot nieuwe markten voor het MKB vergroten. 2020 zal een toename van internationale betaaldiensten zoals Ripple voor MKB-bedrijven in opkomende markten laten zien, wat hen helpt om directe betalingen over de hele wereld uit te breiden en te verwerken.”