De ripple (XRP) koers wist vorige week terug naar de weerstand bij $0,2300 te stijgen nadat het eerder de bodem van de recente neerwaartse prijsbeweging bereikte. Daarnaast zijn er op de dagelijkse en 4-uurs grafieken mogelijke bullish signalen te zien. 

Uurlijkse grafiek

Op de uurlijkse grafiek lijkt XRP, net als bitcoin (BTC), in een symmetrische driehoek te handelen. De koers bevindt zich op dit moment vlak onder de weerstandslijn van dit patroon. XRP is op het moment van schrijven $0,2207 waard op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Een uitbraak boven dit prijsniveau kan zorgen voor een versnelling richting het eerstvolgende obstakel dat bij $0,2300 ligt. XRP testte deze weerstand eind november voor het laatst. Sindsdien zit de koers dus in een lichte neerwaartse trend.

Mocht het de bulls lukken om XRP uit het patroon te breken en vervolgens de weerstand bij $0,2300 te doorbreken dan ligt de volgende hindernis bij $0,2400. Mogelijk wordt de komende uren duidelijk of een uitbraak plaatsvindt. Blijft XRP binnen het patroon handelen dan zou bij $0,2150 support gevonden kunnen worden.

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek handelt XRP vlak onder de 4-uurs 100-Moving Average (MA). Een aantal signalen die als bullish gezien kunnen worden zijn de Relative Strength Index (RSI) die de 50 heeft doorkruist en de MACD die een bullish cross-over heeft gevormd. De 100-MA zou bij een uitbraak mogelijk bij $0,2260 voor weerstand kunnen zorgen.

Kijken we op een hogere tijdsframe, de dagelijkse grafiek, dan zien we dat de MACD een bullish cross-over heeft gemaakt. Dit zou ook als bullish signaal gezien kunnen worden. Daarnaast is de RSI uit de oversold-zone geklommen en staat deze nu op 35.