Sinds midden oktober tot en met begin november had de ripple (XRP) koers grote moeite met het doorbreken van de weerstandszone bij $0,3000. Gezien de bearish signalen op de Relative Strength Index (RSI) en de MACD was de kans groot dat XRP terug zou zakken nadat het de weerstandszone bij $0,3000 een aantal keren getest te hebben. 

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek van cryptocurrency-exchange is te zien dat XRP sinds begin november in een neerwaartse trend zit. De XRP koers brak uiteindelijk aan de onderzijde van het stijgende driehoekspatroon uit waarmee het uiteindelijk onder de 50-, 100- en 200-Moving Average’s (MA) terecht is gekomen. 

Uiteindelijk werd een maandelijkse low gevormd bij $0,2387 waarna XRP even wist te herstellen. De koers vond echter weerstand bij de dalende trendlijn die XRP sinds begin november vormt. Op dit moment bevindt die trendlijn zich op het prijsniveau van $0,2550, echter is het mogelijk dat de koers op $0,2500 weerstand tegenkomt.

De RSI op de 4-uurs grafiek is op dit moment 32 en vormt op de langere termijn een dalende trendlijn. De MACD laat een bearish cross-over zien, een bearish signaal.

Dagelijkse grafiek

Ook op de dagelijkse grafiek wordt het beeld van een dalende trend bevestigd. XRP handelt onder de 50- en 100-dagen MA en vormt een dalende trendlijn. Op dit moment bevindt XRP zich bij de support van $0,2400. Mocht de koers hier doorheen breken dan kan de koers verder terugzakken richting de volgende support bij $0,2300. 

De RSI op de dagelijkse grafiek is 30 en zit al langere tijd in een dalende trend. Ook de MACD laat een dalende trend zien waarbij de snelheid van de daling nog niet af lijkt te nemen. Een voortzetting van de dalende trend blijft dus mogelijk.