Terwijl ripple (XRP) gedurende het begin van het jaar nog terug zakte, zorgde de prijsrally die begin april losbarstte voor een mooie prijsstijging. Positief nieuws betreft een samenwerkingsverband met een grote speler uit de traditionele financiële sector deed daar nog een schepje bovenop.

Ripple is de samenwerking aangegaan met MoneyGram, een internationale betalingsverwerker. Het bedrijf gaat xRapid gebruiken, een product van Ripple. Door transacties met de xRapid-product te verwerken zullen deze bliksemsnel verwerkt kunnen worden.

Daarvoor wordt gebruik gemaakt van zowel het Ripple-netwerk als het XRP-token. Onderdeel van de nieuwe samenwerking is dat Ripple $30 miljoen investeert in MoneyGram en de optie heeft om nog eens $20 miljoen in aandelen te kopen. 

De chief executive officer van MoneyGram, Alex Holmes, zei in de aankondiging:

“Via het xRapid-product van Ripple kunnen we 24/7 fondsen van Amerikaanse dollars naar bestemmingsvaluta’s verrekenen, wat het potentieel heeft om onze activiteiten te revolutioneren en ons wereldwijde liquiditeitsbeheer drastisch te stroomlijnen.”

Niet alleen Ripple profiteerde van de samenwerking, de aandelen van MoneyGram stegen namelijk maar liefst met 155%. Wanneer en hoe MoneyGram het product uiteindelijk zal gebruik wordt later bekendgemaakt.

Op het moment van schrijven is de prijs van ripple (XRP) $0,4223 volgens CoinMarketCap. XRP staat op dit prijsniveau nadat het 13,4% in waarde daalde in de afgelopen 24 uur. Deze daling vond plaats nadat ook de rest van de cryptomarkt sterk in waarde daalde. Dit jaar steeg XRP echter al met 44% in waarde.