Brad Garlinghouse, CEO van Ripple (XRP), zegt dat het grootste deel van altcoins op de markt zal verdwijnen tijdens de nieuwste aflevering van The Ripple Drop, gepubliceerd op 26 december.

Tijdens het interview wordt aan Garlinghouse als eerst gevraagd wat hem het meest heeft verrast in 2019. Garlinghouse noemt de aankondiging van Libra op, de cryptocurrency van social-mediagigant Facebook. Volgens de CEO had Facebook het op een betere manier kunnen aankondigen waardoor het project niet zoveel tegenwind zou ontvangen.

Het tweede item dat hem verrast heeft was dat de Amerikaanse president Donald Trump van de zomer over cryptocurrencies als bitcoin (BTC) plotseling had getweet. Vervolgens wordt hem de vraag gesteld wat hij voor het komende decennium verwacht in de blockchain- en cryptocurrency-wereld:

“Ik denk dat je consolidatie zult blijven zien. De wereld heeft geen 3000+ cryptocurrencies nodig. We kunnen discussiëren over hoe laag dat aantal kan gaan. Ik heb voorheen al publiekelijk gezegd dat ik denk dat 99% zal verdwijnen.”

Hij geeft echter niet aan om welke cryptocurrencies het dan precies zou gaan, maar het zal waarschijnlijk geen van de grootste zijn. 1% van 3000 is alsnog 30 verschillende cryptocurrencies die het zouden overleven.

Garlinghouse noemt wel dat utility, oftewel bruikbaarheid, de doorslag zal zijn. Bijvoorbeeld welke cryptocurrency heeft de technologie om mee te schalen met de marktvraag.

Ook David Schwartz, CTO van Ripple, werd ondervraagd. Hij meldt dat hij verwacht dat in de komende tien jaar de grote opdracht zal zijn om ook daadwerkelijke problemen met de technologie op te lossen. Ethan Beard, SVP van Xpring, was ook verrast door de hoeveelheid tegenwind Libra ontving en hij verwacht dat blockchain en cryptocurrency zelfs de hele infrastructuur van de financiële wereld zal vervangen in de komende tien jaar.