Ripple, het bedrijf achter de XRP (XRP) cryptocurrency, gaat samenwerken met DeeMoney, een groot financieel technologie (fintech) bedrijf uit Thailand. Dat kondigt Ripple op 18 maart aan middels een persbericht.

Het is de eerste niet-bancaire financiële instelling van het land dat lid wordt van RippleNet. DeeMoney zal gebruik maken van de blockchain-technologie van RippleNet voor snelle grensoverschrijdende transacties naar meer dan 300 financiële instellingen en banken over de wereld.

De markt voor grensoverschrijdende afwikkelingen groeit hard in Thailand. Naar verwachting zal de hoeveelheid afwikkelingen de $1 miljard in 2020 voorbij stijgen.

Aswin Phlaphongphanich, CEO van DeeMoney, zegt het volgende erover:

“Ripple loopt momenteel voorop op het gebied van technologie en compliance-regelgeving […] Dit brengt financiering Thailand binnen door een nieuw niveau van efficiëntie en toegankelijkheid voor grensoverschrijdende transacties van en naar de natie mogelijk te maken.”

Marcus Treacher, SVP bij Ripple, zegt dat de digitale bakrevolutie Thailand stormenderhand verovert:

“Doordat het de eerste niet-bancaire instelling in Thailand is die RippleNet gebruikt, verlegt het de grenzen en regels van betrokkenheid door efficiënte internationale overschrijvingen te bieden tegen lage en concurrerende tarieven.”

Het persbericht meldt echter niets over of MoneyDee van plan is om ook XRP of de on-demand liqudity (ODL) oplossing van Ripple te gebruiken.

Medio januari kondigde de Thaise cryptocurrency-exchange Bitkub aan dat het de samenwerking is aangegaan met Ripple.

Begin deze maand kwam naar buiten dat Ripple opzoek is naar nieuwe medewerkers. Kort daarvoor zei de CEO van Ripple dat bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) “enorme verspillingen van energie” zijn.