Ripple gaat samenwerken met de Thaise Siam Commercial Bank (SCB) om een nieuw app te ontwikkelen voor grensoverschrijdende betalingen. Dat blijkt uit een blogartikel gepubliceerd op 8 januari.

De nieuwe app, genaamd SCB Easy, zal gebruik maken van QR-codes zodat klanten “binnen 40 seconden” overboekingen kunnen maken naar een andere bankrekening.

SCB is de oudste bank van Thailand en werd opgericht door de toenmalige koning in 1907. Momenteel is Koning Vajiralongkorn, ook bekend als Rama X, de grootste aandeelhouder van de bank (23,35%). De bank heeft meer dan 16 miljoen klanten.

“Het is zo moeilijk om vandaag de dag geld te verzenden en te ontvangen. Mensen moeten fysiek naar een bankfiliaal gaan, lange en ingewikkelde formulieren invullen en wachten op betalingen – zonder enige transparantie. Met onze service kunnen hun geliefden uit het buitenland betalingen overmaken en direct geld ontvangen.”

Aldus Arthit Sriumporn, senior vicepresident van SCB, tijdens de Swell conferentie van Ripple, het bedrijf achter de XRP cryptocurrency. Hij voegt daaraan het volgende toe:

“Stel je voor dat je een toerist bent die naar Thailand gaat en je kunt de mobiele app van je thuisland gebruiken om betalingen te scannen zonder eerst hoeven om te wisselen naar lokale valuta. U kunt uw mobiele app gebruiken, de QR-betaling scannen en meteen goederen ontvangen.”

Verder meldt het persbericht dat volgens een onderzoek van PricewaterhouseCoopers (PwC) acht van de top tien landen die gebruik maken van mobiele betalingen zich in Azië bevindt. In China maakt 86% van de bevolking er gebruik van en in Thailand is dat 67%.