Ripple is voornemens om flink uit te breiden in Brazilië, dat zou blijken uit een rapport van nieuwsdienst Reuters. Volgens het rapport zal het blockchain-bedrijf begin volgend jaar nieuwe samenwerkingen met Braziliaans banken aankondigen. Met de uitbreiding zou Ripple meer voet aan de grond willen krijgen in Latijns-Amerika.

Dit jaar gaf Ripple al te kennen samen te werken met grote banken die werkzaam zij in Brazilië en heeft Ripple een kantoor geopend in het land.

Managing director van Ripple, Luiz Antonio Sacco, zegt dat de duidelijke richtlijnen omtrent digitaal bankieren een sleutelrol hebben gespeeld in de overwegingen om in het land uit te breiden. Daarnaast geeft Sacco aan dat Ripple al gesprekken voert met banken en regelgevende instanties om de cryptocurrency XRP te gebruiken voor financiële transacties. Verder zei Sacco het volgende:

Met opeenvolgende vorderingen in de Braziliaanse bankregelgeving om financiële transacties, waaronder internationale transacties, te vergemakkelijken, zullen de kansen hier de komende jaren enorm groeien.

Op dit moment werken de financiële instellingen Santander Brasil, Rendimento en Bradesco al met de berichtendienst van Ripple, maar tot dusver gebruikt geen van deze instellingen XRP.

Markt van formaat

In dit jaar werd in Brazilië voor $4,6 miljard aan financiële transacties uitgevoerd. Dat is 10% meer dan in 2018. Het gros van deze transacties verliep via het SWIFT-netwerk, de grootste traditionele rivaal van Ripple.

Omdat Ripple – in een poging deze markt te betreden – niet alleen banken ondersteunt maar ook moet samenwerken met regelgevers, heeft het bedrijf dit jaar ook een kantoor geopend in Washington D.C.

Naast de uitbreiding in Brazilië is Ripple ook van plan meer voet aan de grond te krijgen in andere Zuid-Amerikaanse landen, waaronder Argentinië, Chili en Peru.