Ripple, het bedrijf dat financiële producten bouwt op de XRP Ledger, meldt in een onlangs verschenen kwartaalrapport dat het de verkoop van XRP met 80% heeft teruggeschroefd. Het bedrijf heeft al langere tijd te maken met kritiek omtrent de verkoop van XRP aangezien het de waarde van de altcoin onder druk zou zetten. Het rapport verscheen op 22 januari.

In het rapport stelt Ripple dat het in het vierde kwartaal van 2019 net iets meer dan $13 miljoen aan XRP heeft verkocht. Dat is 80% minder dan de $66,2 miljoen die het in het voorgaande kwartaal verkocht. De XRP komt uit zogenaamde escrow wallets, waar Ripple een grote hoeveelheid XRP heeft vastgezet. Deze XRP komt elke maand vrij waarna Ripple zelf kan bepalen of het ’t terugstopt of verkoopt.

Over het algemeen wordt het overgrote deel teruggestopt, echter verkoop Ripple vaak een klein deel. Het bedrijf doet dit naar verluidt om de adoptie van XRP en Ripplenet te kunnen stimuleren.

Wanneer het aankomt op het wereldwijde transactievolume in het vierde kwartaal is een lichte daling te zien. In het derde kwartaal was dit nog $18,2 miljard, in het vierde kwartaal daalde het volume iets naar $17,2 miljard. Opvallend is dat het gebruik van het financiële product van Ripple, On-Demand Liquidity (ODL) wel flink is gestegen.

Volgens het rapport nam dit in het vierde kwartaal met 650% toe. ODL is het product waarmee financiële instellingen internationale transacties kunnen doen. Hierbij wordt XRP gebruikt om een transactie binnen enkele minuten te kunnen verwerken. Het product is vooral populair bij overboekingsdiensten zoals MoneyGram, dat het meeste gebruikmaakt van ODL.

In anders nieuws heeft de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, aangekondigd dat het bedrijf mogelijk de komende 12 maanden een beursgang zal gaan maken. Hij stelt dat meer bedrijven binnen de crypto- en blockchain-sector deze stap zullen gaan maken en noemt het een “natuurlijke evolutie” voor Ripple.