MoneyGram, een van de grootste betalingsverwerkers in de wereld, meldt dat het $11,3 miljoen aan XRP (XRP) heeft verkocht. Dat meldt het bedrijf in zijn jaarlijkse rapport aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

MoneyGram ontvangt de XRP als onderdeel van de samenwerking met Ripple. In ruil daarvoor gebruikt MoneyGram het On-Demand Liquidity (ODL) platform van Ripple.

“Het bedrijf wordt gecompenseerd door Ripple in XRP voor het ontwikkelen en brengen van liquiditeit op valutamarkten, mogelijk gemaakt door het ODL-platform, en het bieden van een betrouwbaar niveau van valutahandel activiteiten.”

Aldus het rapport. Ripple’s ODL zorgt ervoor dat grensoverschrijdende afwikkelingen omgezet kunnen worden van fiatvaluta naar XRP en vervolgens weer naar de fiat van het land van bestemming. Tevens kwam onlangs naar buiten dat MoneyGram onmiddellijk alle XRP verkoopt die het ontvangt.

“Overboekingsbedrijf MoneyGram ontving vorig jaar voor $11,3 miljoen aan XRP van Ripple aan stimuleringsbetalingen, maar het verkocht die digitale activa zodra het ze ontving.”

Eind vorig jaar investeerde Ripple $50 miljoen in MoneyGram, de grootste investering die het bedrijf tot dusver heeft gemaakt.

Begin februari kondigde Ripple aan dat het samenwerkt met International Money Express (Intermex). Vorige week onthulde Intermex echter dat het geen gebruik maakt van XRP voor zijn grootste markten terwijl Ripple dit eerder beweerde. Robert Lisv, CEO van Intermex, zegt:

“Dus je zult ons Ripple niet echt zien gebruiken in onze kernmarkten. Ik denk dat het ons meer groei zal brengen in nieuwere markten op plaatsen waar we het verkennen van aanvullende producten onderzoeken.”

Onlangs kondigde Ripple aan dat het gaat samenwerken met DeeMoney, een grote Thaise betalingsverwerker, voor grensoverschrijdende betalingen naar Thailand.

Afgelopen weekend sprak Randi Zuckerberg, de zus van Facebook CEO Mark Zuckerberg, met een aantal cryptospecialisten als Meltem Demirors van Coin Shares en Asheesh Birla van Ripple.