Ripple heeft weer een miljard XRP (XRP) ontgrendeld uit zijn escrow (depot) account, ter waarde van zo’n $230 miljoen. Het bedrijf doet dit elke maand en ontvangt elke keer weer een bak van kritiek over zich heen hieromtrent.

XRP-houders zijn namelijk bezorgd zijn dat Ripple grote hoeveelheden XRP kan “dumpen” waardoor de prijs laag wordt gehouden. Ripple-fans zeggen daarentegen dat het bedrijf de inkomsten uit de verkoop van XRP gebruikt om uit te breiden. De transacties vielen als eerst Whale Alert, een populaire twitter-bot, op:

Er zijn drie transacties geweest op 1 maart, één voor 500 miljoen, één voor 400 miljoen en één voor 100 miljoen XRP. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, sprak afgelopen weekend met de Financial Times. De CEO zei toen dat Ripple niet winstgevend zou zijn zonder de verkoop van XRP:

“XRP is één bron. Ik weet niet hoe ik dat moet beantwoorden, want als je onze software-inkomsten weghaalt, zouden we minder winstgevend zijn. Als je al onze XRP weghaalt, zijn we minder winstgevend. Dus ik beschouw het niet als een ding. We zouden niet winstgevend of cashflow-positief zijn zonder XRP te verkopen.”

De opmerking van Garlinghouse vielen ook Luke Martin, een bekende marktanalist van Venture Coinist, op. Hij deed er melding van op Twitter, maar aan de reacties te zien viel dat slecht in de smaak bij Ripple-fans:

Vorig jaar kondigde Ripple nog aan dat het de verkoop van XRP met 80% had teruggeschroefd in het vierde kwartaal van 2019. Het is onduidelijk hoeveel XRP Ripple dit kwartaal zal verkopen.

Het dumpen van XRP door Ripple lijkt in ieder geval nog geen duidelijk effect te hebben gehad op de huidige XRP-koers. Deze toont een soortgelijke beweging vandaag en gisteren als de rest van de markt en ligt op het moment van schrijven rond een waarde van $0,234.

Ripple is ook momenteel verwikkeld in een rechtszaak omtrent XRP. Het bedrijf diende vorig jaar een motie tot verwerping in, maar eind vorige week had de rechter besloten dat de zaak toch wordt doorgezet.

David Schwartz, CTO van Ripple, meldde afgelopen weekend dat hij aan nieuwe functies voor de XRP ledger werkt, waaronder de mogelijkheid om een stablecoin erop te lanceren.