Ripple, het bedrijf dat producten op de XRP Ledger bouwt en daarbij gebruikmaakt van de XRP cryptocurrency, is een van de meest waardevolle fintech-bedrijven van de Verenigde Staten. Het bedrijf is zelfs zoveel waard dat het de tweede plek inneemt. Forbes publiceerde de top 10 meest waardevolle fintech-bedrijven van de VS op 12 februari.

Ripple haalde eind december 2019 nog zo’n $200 miljoen op aan investeringen. Hiermee werd het bedrijf gewaardeerd op $10 miljard. Daarnaast verkocht Ripple voor ruim een half miljard dollar aan XRP. Forbes schrijft:

“In 2019 werd $500 miljoen aan XRP verkocht, met de opbrengst investeerde het $50 miljoen in MoneyGram, dat nu XRP gebruikt in 10% van zijn grensoverschrijdende transacties naar Mexico.”

Het bedrijf ontving echter ook een hoop kritiek op de manier waarop het de XRP verkocht. Dit zou namelijk de waarde van XRP flink onder druk zetten. Ripple besloot daarom de verkoop flink terug te schroeven, zo blijkt uit de trend in 2019:

  • 1e kwartaal: $169,4 miljoen
  • 2e kwartaal: $251,5 miljoen
  • 3e kwartaal: $66,2 miljoen
  • 4e kwartaal: $13 miljoen

Met een waardering van $10 miljard belandt Ripple nu op de tweede plek van de top 10 die werd opgesteld door Forbes. Op de eerste plek is Stripe te vinden, een grote betalingsverwerker. Op plek drie is een ander cryptocurrency-bedrijf te vinden, namelijk cryptocurrency-exchange Coinbase.

De top 10 bestaat verder uit investeringsbedrijf Robinhood, online bank Chime, betalingsapp Plaid, financieel dienstverleners SoFi en Credit Karma, huizenkoper Opendoor en ten slotte op plek 10 Root, een autoverzekeraar.

Ripple is de laatste tijd vaker het onderwerp van goed nieuws geweest. Het bedrijf is hard bezig om zijn RippleNet-netwerk uit te breiden. Onlangs nog sloot de grootste bank van Egypte zich aan bij het netwerk.