Ripple, het bedrijf achter de XRP cryptocurrency, sluit het jaar 2019 met een mooie meevaller af. Het haalde namelijk een flink bedrag op tijdens zijn laatste investeringsronde. Dit maakt Ripple bekend in een op 20 december gepubliceerde aankondiging.

De zogenaamde “Series C” investeringsronde werd geleid door het investeringsbedrijf uit New York Tetragon. De deelnemende bedrijven die in Ripple investeerden waren SBI Holdings en durfkapitalist Route 66 Ventures. Samen stopten zij zo’n $200 miljoen in Ripple, waarmee het bedrijf nu een waarde van maar liefst $10 miljard heeft.

De investeringen zullen Ripple helpen om zijn plannen voor de toekomst uit te voeren. CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, reageerde op de investeringen:

“We bevinden ons in een sterke financiële positie om onze visie uit te voeren. Terwijl anderen in de blockchain-ruimte hun groei zien vertragen of zelfs stilvallen, hebben wij ons momentum en leiderschap in de industrie in 2019 versneld,”

In de aankondiging stelt Ripple daarnaast dat 2019 een bijzonder succesvol jaar was. Zo groeide het betalingsnetwerk van het bedrijf RippleNet, dat onder andere gebruikmaakt van XRP, naar zo’n 300 deelnemers wereldwijd. In totaal groeide het netwerk vergeleken met een jaar geleden zo’n 10 keer in omvang.

Ook werd de samenwerking met de grote betalingsverwerker MoneyGram benadrukt. De CEO van het bedrijf, Alexander Holms, liet zich onlangs nog uit over Ripple tijdens een uitzending op CNN. Hij zei daar:

“Wat interessant is aan Ripple en wat er in de blockchain-sector gebeurt, is voor het eerst dat er een technologie beschikbaar is die het potentieel heeft om die mogelijkheid echt te transformeren en daadwerkelijk geld te verplaatsen met data, wat voor mij een beetje magisch is want op veel manieren is het echt waar de toekomst over gaat.”

Naar verluidt verwerkt MoneyGram zo’n 10% van de transacties tussen de Verenigde Staten en Mexico met XRP en is het van plan het gebruik van de cryptocurrency verder uit te breiden.