Ripple gaat de samenwerking aan met MoneyGram, een van ‘s werelds grootste overboekingsbedrijven. Het positieve nieuws zorgde ervoor dat XRP flink steeg. Hoe MoneyGram de technologie van Ripple precies gaat gebruiken is nog niet bekend.

Wat wel bekend is, is dat MoneyGram xRapid zal gaan gebruiken. XRapid is een product waarmee waarde vrijwel direct overgeboekt kan worden middels de XRP-ledger. Hierbij zal ook gebruik worden gemaakt van het XRP-token.

De samenwerking met MoneyGram zal tenminste twee jaar standhouden. In een reactie schrijft Alex Holmes, CEO van MoneyGram:

“Naarmate de betalingssector zich ontwikkelt en volwassen wordt, is het absoluut noodzakelijk dat we ons platform blijven verbeteren en de meest effectieve oplossing bieden om geld van punt A naar punt B te krijgen … Via Ripple’s xRapid-product kunnen we direct geld van Amerikaanse dollars verrekenen naar bestemmingsvaluta’s op een 24/7 basis, wat het potentieel heeft om onze activiteiten te revolutioneren en ons wereldwijde liquiditeitsbeheer drastisch te stroomlijnen.”

MoneyGram is een zeer grote partij, zeker voor een organisatie als Ripple. MoneyGram heeft ruim 370.000 kantoren vanwaar geld verzonden en ontvangen kan worden. Het biedt diensten in meer dan 200 landen en heeft daarmee miljoenen klanten.

Onderdeel van de deal is dat Ripple $50 miljoen zal investeren in MoneyGram. Dit zal gebeuren in de vorm van het kopen van aandelen. Ripple kocht zo 5 miljoen aandelen voor $4 per stuk. Dit komt neer op een eerste investering van $30 miljoen waarmee Ripple 10% in het bedrijf vergaard. Het resterende bedrag, zo’n $20 miljoen, zal in de komende twee jaar geïnvesteerd worden.