Ripple gaat samenwerken met Azimo, een Europees digitaal geldoverdrachtbedrijf. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 27 februari.

Azimo zal gebruik maken van de XRP (XRP) cryptocurrency via Ripple’s On-Demand Liquidity (ODL) oplossing voor grensoverschrijdende afwikkelingen naar de Filipijnen. Het bedrijf is van plan om naar meer landen uit te breiden in de toekomst. Richard Ambrose, CEO van Azimo, zegt het volgende erover:

“We zijn al lang geïnteresseerd in de potentie van digitale middelen zoals XRP om grensoverschrijdende betalingen beter te maken voor klanten. De ODL-oplossing van Ripple heeft de kosten en levertijd voor grensoverschrijdende overdrachten aanzienlijk verlaagd en onze klanten zien de voordelen.”

Ripple meldt dat afwikkelingen met ODL tussen twee valuta’s binnen enkele seconden kan worden uitgevoerd en de potentie heeft om liquiditeitskosten tot wel 60% te verlagen in vergelijking met traditionele bankmethodes.

In gerelateerd nieuws heeft op 27 februari de rechter eindelijk uitspraak gedaan in de rechtszaak omtrent Ripple en XRP. Ripple diende vorig jaar een motie tot verwerping in omdat de zaak al verjaard zou zijn. De rechter heeft echter nu besloten dat de rechtszaak toch doorgezet zal worden.

De hoofdvraag in deze zaak is of XRP een security is onder Amerikaanse wetgeving. Heath Tarbert, voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), zei vorige maand dat het nog “onduidelijk” is of XRP onder de verantwoordelijkheid van de CFTC (als handelwaar) of onder de Securities and Exchange Commission (SEC) (als effect) valt. Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) worden bestempeld als commodities. Vorig jaar zei Ripple dat deze rechtszaak mogelijk veel schade kan verrichten aan de XRP-markt:

“Het zou niet alleen een dreiging zijn voor de bruikbaarheid van XRP als een valuta, het zou ook de bredere gevestigde XRP-markt kunnen vernietigen, een markt met meer dan $500 miljard aan handel in de afgelopen twee jaar.”