Ripple, het bedrijf achter de cryptocurrency XRP, is de samenwerking aangegaan met de Thaise cryptocurrency-exchange Bitkub. Dit meldt de CEO van de exchange, Topp Jirayut, in een interview met The Energy Bit.

Ripple breidt zijn netwerk steeds verder uit om in zoveel mogelijk landen razendsnelle internationale transacties te kunnen faciliteren. Het netwerk, Ripplenet, bestaat uit een groot aantal financiële bedrijven wereldwijd waaronder ook exchanges. Zij spelen een belangrijke rol binnen Ripplenet. Exchanges nemen namelijk fiatgeld aan en zetten dit om in XRP, waarmee een transactie vrijwel direct kan worden verwerkt.

“Ripple is een van de belangrijkste spelers voor banken om aanzienlijke voordelen te realiseren. Ripple wil een institutioneel netwerk realiseren dat grensoverschrijdende betaling met XRP mogelijk maakt en een open source voor toegang en participatie in de publieke sector van XRP-cashflow biedt – een op zichzelf staande digitale valuta die wordt gebruikt om transacties op het Ripple-netwerk te vergemakkelijken.

Bitkub, de officiële exchange-partner van Ripple in Thailand, neemt deel aan het RippleNet-programma. We hebben de missie om blockchain-ervaring te humaniseren, waarbij mensen inherent cryptocurrency gebruiken als transactieprotocol aan de achterkant om geld te ontvangen en over te dragen tegen een fractie van de kosten over de hele wereld. Begin volgend jaar zou een wereldwijde geldovermaking tegen een veel goedkoper tarief haalbaar zijn.”

Aldus Jirayut in het interview.

Dit is het tweede positieve bericht voor Ripple vanuit Thailand. Begin dit jaar kondigde het bedrijf al aan de samenwerking aan te zijn gegaan met Siam Commercial Bank, een grote Thaise bank. Samen willen zij internationale betalingen makkelijker maken met behulp van QR-codes. Zo zouden bijvoorbeeld toeristen zonder problemen overal in Thailand gemakkelijk betalingen uit kunnen voeren met behulp van XRP.