Volgens de bekende analist en investeerder Peter Brandt kan ripple (XRP) nog een heel stuk verder gaan dalen. Hij beschuldigt Ripple, het bedrijf dat producten bovenop de XRP Ledger bouwt, ervan de XRP-prijs te manipuleren. Daardoor zou XRP nog eens 20% kunnen gaan dalen.

Volgens Brandt zijn het niet de natuurlijke marktkrachten die de koers van XRP op dit moment bepalen. Volgens hem probeert Ripple om het token op dit moment enigszins stabiel te houden, maar mocht dit mislukken dan kan er een daling van wel 20% plaatsvinden.

Ripple is de uitgever van XRP en is tevens de partij met de meeste XRP in bezit. Langzaam verkoopt het de XRP, onder andere om het ecosysteem te helpen groeien, althans als we Ripple mogen geloven. Volgens Brandt ligt dit dus ander.

Dit blijkt volgens hem uit recente verkopen door bestuursleden van Ripple. Volgens hem is dit bewijs dat de markt “strategisch wordt gecontroleerd”. Volgens verschillende databronnen zou blijken dat Ripple in 2019 meer XRP dan ooit verkocht.

Peter Brandt stelt in een van zijn analyses:

“Het grafiekpatroon gedurende vele, vele maanden toont de distributie van XRP door Ripple aan – het heeft de prijs gemanipuleerd om de support te behouden. Maar als die support het begeeft, zal Ripple grootschalig XRP moeten gaan dumpen.”

Ondertussen kreeg Ripple onlangs weer te maken met een rechtszaak in de Verenigde Staten. Verschillende investeerders claimen dat XRP een digitaal effect is en daarom niet verhandeld mag worden. Door nieuwe richtlijnen die zijn gepubliceerd door de Securities and Exchange Commission (SEC) ziet het er niet goed uit voor Ripple. Mocht het blijken dat XRP als effecten moeten worden gekwalificeerd dan zal het XRP niet meer mogen aanbieden in de VS.