De op vier na grootste bank van Japan, Resona Bank, stopt de samenwerking met Money Tap. De bank was pas 6 maanden onderdeel van het project, maar stopt er nu per 13 mei plotseling mee. Dit maakte de bank op 11 april bekend in een bericht op haar website.

Money Tap is een mobiele applicatie voor iOS en Android waarmee klanten real time geld naar elkaar kunnen versturen. Daarvoor gebruikt de app het Ripple-netwerk om transactie informatie direct te kunnen versturen. Daardoor kunnen klanten van verschillende banken direct geld naar elkaar versturen.

Het Ripple-netwerk maakt het mogelijk om deze informatie direct te verzenden. Daarbij hoeft niet per se de ripple (XRP) cryptocurrency gebruikt te worden. In het geval van Money Tap wordt het netwerk alleen gebruikt om informatie over te brengen.

De app is een ontwikkeling van SBI Asia, een bankalliantie die voor ogen heeft het Ripple-netwerk te gebruiken om transacties sneller te laten verlopen. Ruim 60 Japanse banken hebben aangegeven de applicatie in de toekomst te zullen ondersteunen. Dertien daarvan zijn onderdeel van de ontwikkeling. Resona Bank was een van de dertien banken die shareholders zijn binnen het project. Op de website plaatste de bank hbericht:

“Resona Bank zal de samenwerking met de applicatie Money Tap (aangegaan op 4 oktober 2018) op 13 mei 2019 stopzetten.”

Het is onduidelijk waarom de bank er mee stopt. Resona Bank ging op 4 oktober de samenwerking aan, en stopt er dus na zes maanden mee.