Volgens Ripple’s hoofd van Global Institutional Markets, Breanne Madigan, komt het punt van massa-adoptie van XRP  en blockchain in de financiële sector steeds dichterbij. Madigan sprak haar verwachtingen uit in een onlangs verschenen artikel op de website van Ripple.

Volgens Madigan onderschat de markt de impact van nieuwe technologieën op de korte termijn, maar overschatten ze deze juist op de langere termijn. Madigan stelt:

“XRP heeft in het afgelopen jaar of twee een enorme groei als wereldwijd betaalmiddel laten zien … Het groeipotentieel van transformationele technologieën heeft echter de neiging exponentieel te ontplooien. Daarom hebben de markten de neiging om de impact op korte termijn te overschatten, maar onderschatten ze deze op de lange termijn. Terwijl infrastructuur van institutionele kwaliteit wordt gebouwd en problemen uit de praktijk steeds vaker worden opgelost met behulp van digitale middelen zoals XRP, komt het omslagpunt naar kritische massa-adoptie steeds dichterbij.”

Madigan stelt daarnaast dat de algehele adoptie van blockchain-technologie in een stroomversnelling is beland in 2019. Naast het gebruik van de technologie voor betalingen groeide ook de handel in crypto-derivaten:

“Onderzoek van de industrie suggereert dat blockchain-adoptie in 2019 wijdverbreid werd, met een groeiend bewustzijn van de toegevoegde waarde die digitale activa kunnen spelen in combinatie met blockchain – vooral voor belangrijke gebruikssituaties zoals grensoverschrijdende betalingen. Bovendien is het afgelopen jaar de handel in derivaten in digitale activa opmerkelijk gegroeid – een belangrijke stap in de ontwikkeling van deze technologieën.”

Gisteren werd nog bekend dat het freelancer-platform goLance gebruik gaat maken van Ripple’s On-demand Liquidity (ODL) product. Het platform heeft zo’n 500.000 gebruikers, waarmee de nieuwe samenwerking een flinke stap is voor Ripple en XRP.