Alexander Holmes, CEO van MoneyGram, spreekt tijdens een interview met CNN op 17 december over de samenwerking met Ripple.

Ripple, dat in juni 2019 $50 miljoen investeerde in MoneyGram, werkt samen met de betalingsverwerker aan real-time grensoverschrijdende transacties.

Holmes meldt dat hij enthousiast is over de samenwerking en wat Ripple en XRP (XRP) doen baanbrekend is:

“Wat interessant is aan Ripple en wat er in de blockchain-sector gebeurt, is voor het eerst dat er een technologie beschikbaar is die het potentieel heeft om die mogelijkheid echt te transformeren en daadwerkelijk geld te verplaatsen met data, wat voor mij een beetje magisch is want op veel manieren is het echt waar de toekomst over gaat.

Ik denk dat Ripple en zijn cryptocurrency XRP in die zin echt innovatief zijn. Ze hebben meer dan 300 partners over de hele wereld aangestuurd. Sommige daarvan zijn banken. Sommige daarvan zijn betalingsverwerkers zoals MoneyGram.”

Ripple maakt het mogelijk om transacties sneller en goedkoper uit te voeren over de hele wereld met behulp van on-demand liquidity (ODL). Holmes meldt dat MoneyGram geen XRP vasthoudt, maar altijd gelijk verkoopt nadat een transactie is afgerond. Hij noemt de onduidelijke en verschillende regelgevingen die landen hanteren op als de reden daarvoor:

“We houden geen enkele cryptocurrency vast in onze boeken… elke XRP die we ontvangen, hebben we de neiging mee om zo snel mogelijk te verkopen.”

Het volledige interview met CNN’s nieuwslezeres Julia Chatterley is opgesplitst in twee delen op Twitter en kan hieronder bekeken worden:

 

De koers van XRP staat vandaag, net als gisteren, weer behoorlijk in de min. De derde grootste cryptocurrency staat op het moment van schrijven bijna 4,7% in de min en is nu ongeveer $0,1900 waard.