De miljonair en CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz kreeg het eerder flink aan de stok met de XRP-community. Tijdens een conferentie van TD Ameritrade stelde hij namelijk dat de XRP-koers dit jaar opnieuw slecht zal presteren in vergelijking met bitcoin (BTC).

Novogratz deed zijn uitspraken achter gesloten deuren tijdens de TD Ameritrade National LINC 2020-conferentie. Opvallend aan dit verhaal is dat Galaxy Digital, het bedrijf van Novogratz, veel geld heeft geïnvesteerd in Ripple. In latere tweets verduidelijkt Novogratz zijn stelling. Zo legt hij uit:

“GLXY is een grote investeerder in Ripple Labs. Ik zou graag zien dat ze het goed doen. @bgarlinghouse heeft het geweldig gedaan als CEO. Ik heb opgemerkt dat de XRP-tokens vorig jaar slechter presteerden dan $btc omdat Ripple er veel bezit. Ik ben de afgelopen 15 maanden bijna alleen maar long voor $btc geweest.

Dit jaar heeft de bredere alt-markt, inclusief $XRP, beter gepresteerd dan $BTC. Dit heeft me verrast. Dat gezegd hebbende, ik zie dat steeds meer grote accounts worden opgeleid en worden opgezet om accumulators van $BTC te worden. Zij geloven op basis van risico-adjustments dat dit de beste plek is om op crypto te wedden.”

Kortom, Novogratz lijkt vooral kritiek te hebben op het feit dat Ripple veel XRP bezit. Het bedrijf zou daarom een grote invloed hebben op de prijs van de altcoin. Ripple heeft al langere tijd te maken met kritiek omtrent zijn verkoopstrategie van XRP. Afgelopen januari bleek dat Ripple gehoor heeft gegeven aan de kritiek, het bedrijf heeft de verkoop van XRP namelijk met 80% teruggeschroefd.

In de laatste tweet die Novogratz aan de discussie wijdt stelt de miljonair dat Ripple een de XRP op een “rationele manier” moet distribueren:

“De prijs van $XRP wordt bepaald zoals alle prijzen. Als er meer kopers zijn dan verkopers (en het bedrijf heeft hier veel controle), zal de prijs stijgen. Het bedrijf moet op een rationele manier distribueren en tegelijkertijd een reële en schaalbare use case bouwen. Ik hoop dat ze dat doen.”