De koers van XRP (XRP) dipte rond de jaarwisseling naar een dieptepunt net iets onder $0,20. Sindsdien is de altcoin met meer dan 70% gestegen naar ongeveer $0,32 op het moment van schrijven.

Volgens een populaire cryptocurrency analist Magic op Twitter, ziet de koersgrafiek van XRP er momenteel identiek uit aan de grafiek uit eind 2017. Dat was kort voordat XRP aan een gigantische rally begon die destijds de prijs naar zijn all-time high van $3,40 bracht.

“Dit kan het echte werk zijn mensen. De grafiek van XRP ziet er identiek uit aan 2017 vóór de massale rally, en de weerstand is grondig vernietigd. Niets is gegarandeerd. Stops zijn mijn beste vriend in tijden als deze.”

Aldus Magic die duidelijk maakt dat er geen garanties zijn dat deze rally ook daadwerkelijk zal plaatsvinden. In gerelateerd nieuws meldt cryptocurrency-analyse bedrijf Santiment dat het XRP-netwerk op 7 februari de meeste actieve adressen ooit op een dag heeft gezien: 153 duizend. Op 15 februari werd dat record bijna weer doorbroken met 152 duizend actieve adressen.

Onlangs bleek dat Ripple, het bedrijf achter XRP, een van de meest waardevolle financiële technologie (fintech) bedrijven in de Verenigde Staten is. Het bedrijf nam zelfs de tweede plaats in op de lijst van de 10 meest waardevolle fintech-bedrijven in de VS van Forbes. Op de eerste plaats staat Stripe, een betalingsverwerker. Op de derde plaats vinden we cryptocurrency-exchange Coinbase.

Eerder van de week kondigde de grootste bank van Egypte aan dat het zich heeft aangesloten bij RippleNet, het betalingsnetwerk van Ripple. De National Bank of Egypt (NBE) is de eerste bank in Afrika die zich bij RippleNet aansluit en de eerste bank in het land dat gebruik gaat maken van blockchain-technologie. Kort daarvoor sloten ook International Money Express (Intermex) en freelance-platform GoLance zich bij RippleNet aan.