Een profielpagina op het populaire online netwerk LinkedIn lijkt binnen de Ripple-community viraal te gaan. Op de profielpagina van Viral Shah, solutions architect bij IBM, valt te lezen dat Shah zou werken aan een proof-of-concept dat gebruikmaakt van RippleNet.

Zo staat op de desbetreffende pagina:

Bezig met de implementatie van POC op de RippleNet blockchain voor banken. Interactie aan het voeren met verscheidene teams en klanten om informatie in te winnen en met verschillende oplossingen op de proppen te komen.

Wat opvallend is, is dat IBM een samenwerking heeft met een ander blockchain-platform, namelijk Stellar (XLM). Middels de samenwerking wordt gewerkt aan een betalingssysteem genaamd World Wire, dat het protocol van Stellar gebruikt om internationale transacties uit te voeren. IBM heeft nog nergens bevestigd direct samen te werken met Ripple, het blockchain-bedrijf dat ook een scala aan diensten heeft ontwikkeld voor internationale betalingen. Wel gaf het voormalig hoofd van de blockchain-afdeling van IBM, Jesse Lund, in februari nog te kennen dat het op Stellar gebaseerde betalingssysteem mogelijk zou kunnen werken met Ripple om XRP-betalingen mee te voltrekken. Zo zei Lund:

Netwerkdeelnemers zouden hun keuzes real-time moeten kunnen maken en overleggen. De gehanteerde prijzen zouden dan afhangen van het afhandelingsinstrument dat wordt gebruikt.

Dus ik denk dat ze met Ripple kijken naar XRP als primaire digitale activa voor de afhandeling. Voor ons zou dat Lumens kunnen zijn; het zou ook Ripple kunnen zijn; het zou zelfs XRP kunnen zijn. Het zou Bitcoin kunnen zijn. Maar het zou waarschijnlijk ook andere instrumenten zoals stablecoins kunnen zijn en eventueel, hopelijk gauw, digitale activa van centrale banken.

Shah geeft verder te kennen bij IBM ook te werken aan YONO; een digitale app voor bankieren van de State Bank of India. Middels de app zouden mensen gemakkelijk rekening kunnen betalen en online winkelen.

Verder werkt Shah ook bij LTI, een bedrijf dat samenwerkt met Ripple en heeft bewerkstelligd dat een grote Indiaanse bank RippleNet kan gebruiken voor internationale betalingen. Uit oudere documenten zou blijken dat het om Axis Bank of Yes Bank zou gaan; twee Indiase banken die zich bij RippleNet aansloten.

Het dient te worden vermeld dat, ondanks de geruchtenmolen overuren draait, er geen uitsluitsel gegeven kan worden door de informatie op LinkedIn.