Hackers hebben naar verluidt 90 XRP-wallets weten te hacken. Alle gehackte wallets worden door de wallet-service GateHub beheerd. De wallet-provider maakte het incident bekend middels een aankondiging die op 5 juni werd gepubliceerd.

GateHub geeft in de verklaring aan dat het door gebruikers van zijn wallets erop werd gewezen dat tegoeden zouden zijn gestolen. Volgens het bedrijf zouden hackers ruim 100 wallets hebben aangevallen waarbij een grote hoeveelheid XRP werd gestolen.

Naar aanleiding van de meldingen startte GateHub een onderzoek en ontdekte het dat een klein aantal IP-adressen verdacht gedrag vertoonden. Het lijkt er op dit moment op dat de hackers de geheime keys hebben weten te onderscheppen.

Thomas Silkjær, een community-lid dat GateHub waarschuwde over de mogelijke hack, publiceerde een verslag over het incident. Daarin schrijft hij onder meer:

“Op 1 juni werden we op de hoogte gebracht van een hack van 201.000 XRP … en meteen begonnen we met een onderzoek. Het bleek dat het slachtoffer account beheerd werd via Gatehub.net, en dat het account van de hacker (r9do2Ar8k64NxgLD6oJoywaxQhUS57Ck8k) substantiële bedragen van verschillende andere XRP-accounts heeft gestolen, waarschijnlijk via Gatehub.net.”

Volgens Silkjær werd er in totaal 23.200.000 aan XRP gestolen, wat op dit moment ongeveer $9,5 miljoen waard is. De XRP werd gestolen van ongeveer 90 verschillende wallets. De gestolen tegoeden werden uiteindelijk witgewassen via cryptocurrency exchanges, iets wat bij 64% van de crypto-hackaanvallen gebeurt volgens blockchain-analyse bedrijf Chainalysis.

Op dit moment doet GateHub nog onderzoek naar de hack. Het kon daarom niet meer vrijgeven dat het deed in de eerder gepubliceerde verklaring.