De grootste bank van Egypte, de National Bank of Egypt (NBE), heeft zich aangesloten bij RippleNet, het grote betalingsnetwerk van Ripple. Dat meldt de lokale nieuwsbron Youm7 op 11 februari.

Volgens de publicatie heeft de NBE een overeenkomst ondertekend om samen te werken met Ripple, het bedrijf achter de XRP (XRP) cryptocurrency. NBE is naar verluidt de eerste bank in het land dat blockchain-technologie gaat gebruiken.

Verder meldt het nieuwsbericht dat de NBE gebruik wil maken van RippleNet om sneller en goedkoper grensoverschrijdende betalingen uit te voeren.

Volgens gegevens van de Wereldbank is Egypte een van de top landen ter wereld waar jaarlijks de meeste grensoverschrijdende afwikkelingen naartoe gaan. Volgens een onderzoek van Ken Research, gepubliceerd op 12 februari, is de verwachting dat de totale transactiewaarde van internationale afwikkelingen in het land $20,5 miljard zal bereiken tegen 2023.

Het is vooralsnog onduidelijk of NBE ook van plan is om de on-demand liquidity (ODL) oplossing van Ripple te gebruiken en daarmee XRP. Ripple heeft op het moment van schrijven nog niet op het nieuws gereageerd.

Hisham Okasha, president van NBE, zegt dat de toegang tot RippleNet een nieuw betaalkanaal zal openen, dat zal helpen met het versnellen van overboekingen tegen lagere kosten, voornamelijk vanuit de Golf naar Egypte. Okasha zegt dat NBE de eerste bank in Afrika is die zich bij RippleNet heeft aangesloten.

RippleNet heeft inmiddels meer dan 300 klanten. Onlangs voegde International Money Express (Intermex), een beursgenoteerd transactiebedrijf dat zich richt op Latijns Amerika en de Caribische omgeving, toe aan RippleNet. Kort daarvoor had freelance-platform GoLance zich al aangesloten tot de groep.

De prijs van XRP had vanochtend kort de $0,29 aangetikt. De laatste keer dat de XRP-koers dit bereikte was alweer terug begin november vorig jaar. De altcoin heeft daarmee een belangrijk resistentieniveau doorbroken en de verwachting is dat er een grote kans is op verdere stijgingen.