Het freelance-platform goLance gaat Ripple’s On-Demand Liquidity (ODL) product inzetten om betalingen op het platform te faciliteren. Door XRP te gebruiken kunnen betalingen tussen zijn 500.000 gebruikers sneller worden afgewerkt. Ripple kondigde het nieuws op 29 januari aan in een officiële aankondiging.

Afgelopen zomer werd goLance al lid van RippleNet, het netwerk van bedrijven dat razendsnelle wereldwijde betalingen mogelijk maakt. Nu heeft het platform ODL daadwerkelijk uitgerold en kunnen zijn 500.000 leden gebruik maken van de technologie die werd ontwikkeld door Ripple. In een reactie stelt de CEO van goLance, Michael Brooks:

“Ik stap in vliegtuigen naar landen als de Filippijnen en ontmoet deze mensen [freelancers] face-to-face. Dat heeft me geholpen om te zien waarom freelancers hypergevoelig zijn over de kosten en tijd die nodig zijn om te worden uitbetaald. De on-demand liquiditeit van RippleNet geeft ons de mogelijkheid om hyperefficiënte, goedkope betalingen te doen die onze klanten gelukkig maken en groei voor ons bedrijf stimuleren.”

Met behulp van RippleNet kan het bedrijf nu binnen twee weken samenwerkingen opzetten met banken wereldwijd. Dit kostte voorheen bijna zes maanden, aldus goLance.

Brooks maakt verder de vergelijking met Bitcoin. Volgens hem biedt Ripple meer voordelen dan de grootste en oudste cryptocurrency. Zo stelt Brooks:

“We hadden Bitcoin kunnen gebruiken, maar de waarde is te volatiel en de ontvanger moet een extra stap zetten om het om te zetten naar zijn fiat-valuta. Als er een probleem is, kan ik Bitcoin niet bellen. Ripple is een dienstverlener. Ik heb hun kantoren over de hele wereld bezocht en werk met hun teams om onze betalingservaring sneller en efficiënter te maken.”

Uit eerdere berichtgeving bleek al dat Ripple’s ODL-product flink in populariteit is toegenomen. In het laatste kwartaal van 2019 zag het bedrijf het gebruik van het product met maar liefst 650% stijgen.